Constituie o sursa de adevaruri spirituale infailibile pentru mai mult de un miliard de oameni, Biblia contine si multe enigme istorice care au ramas nedezlegate pana in zilele noastre.

 Numele plin de taine al lui Dumnezeu

Conform traditiei evreiesti, exista mai multe moduri in care se face referire la Dumnezeu, dar cel corect este Tetragrammaton, un cuvant cu patru litere. El a fost scris „YHVH“ – aceasta combinatie de litere este menita sa fie numele adevarat al lui Dumnezeu, insa nimeni nu stie cum se pronunta. Pronuntia corecta a disparut din istorie si tot ceea ce avem astazi sunt doar presupuneri. Variante de pronuntie si transcriere pot fi Iahwe, Iahve sau Iehova.

Anul real de nastere al lui Iisus

Cele mai multe evenimente care sunt descrise de Evanghelii nu sunt legate de o data exacta, iar nasterea lui Iisus nu face exceptie. In Evanghelia dupa Luca se spune ca Iisus s-a nascut in timpul domniei lui Irod, cand a avut loc primul recensamant. Ceea ce este imposibil, din datele istorice cunoscute pana azi.

Desi Quirinius a efectuat un recensamant in jurul anilor 6-7 d.Hr., acesta nu se suprapune cu domnia lui Irod. La momentul acestui recensamant, Irod murise de aproape un deceniu. Ceea ce inseamna ca cele doua indicii despre nasterea lui Iisus se contrazic reciproc, conform yogaesoteric.net.

Locul exact unde se afla Arca lui Noe

Cel putin din vremea lui Eusebiu (275-339 d.Hr.) si pana astazi, cautarea ramasitelor Arcei lui Noe a constituit un lucru fascinant pentru crestini, evrei si musulmani.

Multi considera ca locul in care s-ar afla Arca lui Noe ar fi muntele Ararat din Turcia. Desi in Geneza se mentioneaza ca Arca ar fi ajuns la Urartu, un vechi imperiu din estul Turciei, nu exista nicio dovada care sa indice existenta unui potop urias care sa fi afectat vreodata aceasta zona.

Cartile ce sunt lipsa din Biblie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.