Cine sunt cei 1.236.810 de cetateni romani a caror etnie este tainuita de raportul final de la ultimul recensamint, din 2011?! Legea permite asa ceva?, se intreaba profesorul Ion Coja pe site-ul propriu.

1. Am primit de la dl Radu Parvu mesajul urmator

http://www.recensamantromania.ro/noutati/volumul-ii-populatia-stabila-rezidenta-structura-etnica-si-confesionala/

Buna ziua d-le profesor !

Va rog, daca stiti, luminati-ma si pe mine de ce in listele cu rezultatele de la ultimul recensamant (2011), liste unde apare populatia Romaniei din punct de vedere etnic, la ultimul punct nr. 24, este trecut textul „informatie nedisponibila” desi nr. celor din dreptul coloanei respective este de 1.236.810 persoane, mai mult chiar decat toti maghiarii din Romania, care sunt 1.227.623 persoane !

Am atasat trei fisiere cu structura populatiei din punct de vedere etnic, preluate de pe site-ul Institutului National de Statistica. „Informatia nedisponibila” apare in toate fisierele la punctul nr. 24.

stiti cumva de ce este atat de „nedisponibila” informatia despre etnia respectiva ?

Va multumesc !

Radu Parvu

Am verificat pe site-ul Institutului National de Statistica rezultatele recensamantului anterior, cel din 2002, unde punctul nr. 24 nu apare. Din formularul respectiv lipseste coloana cu nr. 24, cea care in formularul pentru 2011, apare cu titlul „informatie nedisponibila”.

Am efectuat o verificare simpla pentru rezultatele recensamantului din 2011 (pe criterii etnice) insumand numerele persoanelor corespunzatoare tuturor etniilor, si am obtinut un total partial de 18.884.831 persoane (inclusiv cei „de alta etnie” adica nedeclarata).

Daca la acest numar obtinut adunam numarul de la coloana 24 (informatii nedisponibile), adica 1.236.810 persoane, rezulta exact totalul de 20.121.641 persoane, adica „Populatia stabila TOTAL”.

Prin urmare, numarul total al cetatenilor din Romania este format din insumarea tuturor etniilor + „cateva” persoane adica 1.236.810. Cine sau ce sunt acestia ? De ce la rubrica unde apare numarul respectiv se afla indicatia „informatii nedisponibile” ?

Problema este deosebit de importanta, dar si grava! Am o banuiala, dar ma abtin pana vor interveni in discutie persoane mai informate, inclusiv profesionistii de la Institutul de statistica, la care vom trimite „sesizarea” domnului Parvu. ii multumim pe aceasta cale! Patria recunoscatoare!, puncteaza Ion Coja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.