Acasă Stirile zilei Energie Enel Green Power investește 180 de milioane de euro în parcuri eoliene...

Enel Green Power investește 180 de milioane de euro în parcuri eoliene din România

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel, a incheiat un acord cu Export Credit Agency (EKF), apartinand guvernului danez, si cu Citigroup, in calitate de agent si aranjor, pentru o finantare de 180 de milioane de euro pe o perioada de 12 ani.

„Finantarea va fi utilizata pentru a acoperi o parte din investitiile necesare pentru parcurile eoliene ale Enel Green Power in Romania (Zephyr I, cu o capacitate instalata de 120 MW), in SUA (Caney River, 200 MW), respectiv in Brazilia (parcul Cristal, 90 MW)”, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Suma totala a investitiilor in cele trei parcuri eoliene se ridica la aproximativ 670 milioane de euro, potrivit Enel.

Oficialii companiei au explicat ca rolul institutional al EKF implica sprijin pentru producatorii danezi de la care Enel Green Power cumpara componente pentru a construi cele trei parcuri eoliene.

Italienii investesc milioane de euro in vantul romanesc

La sfarsitul lui 2011, Enel Green Power avea in Romania o capacitate eoliana de aproape 270 MW. Pentru anul curent, compania are in plan constructia de noi parcuri eoliene in Romania, cu o putere cumulata de 180 MW.

Daca aceste planuri se vor concretiza, atunci Enel Green Power va ajunge sa detina capacitati eoliene de 450 MW in Romania.

Enel Green Power a investit anul trecut in Romania 330 milioane de euro in constructia de parcuri eoliene, potrivit raportului sau financiar.

Italienii detin unitati eoliene in localitatile Valea Nucarilor, Casimcea si Corugea (toate in Tulcea), precum si in satele Sfanta Elena si Coronini (judetul Caras-Severin).

In prezent, in Romania se invart turbine eoliene cu o capacitate totala de peste 1.000 MW.

Sursa: wall-street.ro