Anna Andronache, eleva in clasa a VII-a la scoala Coresi din Targoviste, un adevarat fenomen de lupta impotriva sistemului educational din Romania, acuza pe Facebook faptul ca cei doi copii din Retezat, surprinsi de avalansa, si-au pierdut viata din cauza „iresponsabilitatii parintilor lor“.

„Au murit doi copii de varsta mea din cauza ambitiilor si iresponsabilitatii parintilor lor. Unul dintre ei a inceput alpinismul la 8 ani. Am avut si eu 8 ani acum nu foarte mult timp si stiu ca nu voiam decat sa ma joc. Niciun copil de 8 ani nu ar da joaca pe performanta. Cei doi copii au fost impinsi de parinti spre performanta, nu li s-a dat de ales. Vorbesc din proprie experienta, am avut si eu momentul meu de glorie la o varsta frageda. La 7 ani jumate m-am apucat de ciclism. Am vazut asta la tata si am vrut sa vad cum e. M-a sprijinit in noul meu hobby, mergea cu mine pe dealuri si pe munte. Am participat la o cursa de 30 km de MTB pentru care m-am antrenat 3 saptamani si am terminat-o. Eram singurul copil care mai facuse asa ceva. Am dat un interviu la ziar si am aparut la televizor.

Dupa concurs am avut o discutie cu tata. Mi-a explicat ca nu am adversari la categoria mea de varsta si daca mai particip la concursuri pot deveni faimoasa, dar asta ar insemna sa ma antrenez mereu si sa renunt la joaca. Mi-a placut ciclismul si faima, dar mai mult imi placea sa ma joc. Mi-am dat seama ca nu vreau sa renunt la joaca si la copilaria mea pentru performanta asta. M-am intors la papusile mele fara niciun regret. M-am lasat de ciclism si tata m-a inteles si nu m-a presat in niciun fel sa continui ciclismul, dimpotriva. Mi-a dat mereu de ales si a acceptat deciziile mele. Daca voia, putea sa ma convinga sa continui si acum as fi fost o ciclista faimoasa”, scrie eleva pe pagina sa de Facebook.

Sambata dupa-amiaza, un grup de sapte persoane, din care faceau parte si trei minori, respectiv Carla Gulacsi (16 ani), Dor Geta Popescu (14 ani) si Erik Gulacsi (13 ani), dar si tatii copiilor si doua femei, cu varste de 38 de ani si 40 de ani, a fost surprins de o avalansa produsa in zona Bucura – Varful Pelegii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.