Acasă Stirile zilei Stiinta El este OMUL care a prevazut VIITORUL TEHNOLOGIEI DE ASTAZI acum 40...

El este OMUL care a prevazut VIITORUL TEHNOLOGIEI DE ASTAZI acum 40 de ani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arthur C. Clarke, inventator, futurulog este omul care a prevazut viitorul tehnologiei de astazi de acum 40 de ani.

Daca Isaac Asimov scria in 1964, intr-un articol pentru „The New York Times“,previziunile sale pentru anul 2014, Arthur C. Clarke a vorbit la o conferinta din 1976 despre ce ne rezerva viitorul in ceea ce priveste telecomunicatiile si modul nostru de viata. Asimov a fost mult mai darnic cu stiinta si tehnologia, pe cand Clarke a adoptat un discurs mai rezervat si a nimerit cateva dintre tehnologiile pe care noi le folosim.

Poate unul dintre cele mai importante lucruri gandite de Clarke a fost ca vom comunica mai mult (digital), iar asta va face ca deplasarea sa nu mai fie justificata in multe cazuri.

Acum, acest lucru se numeste work from home (trad.: sa muncesti de acasa), iar in cativa ani masinile autonome vor fi cele care se vor ingriji de transportul nostru. Totusi, Clarke a gandit un pic prea departe cu renuntarea la fusuri orare. El considera ca astfel comunicatiile globale se vor desfasura mult mai bine, scrie CNET.

Pe langa faptul ca a gandit ca vom crea smartphone-uri, dar el a spus si ca acestea vor restructura societate. Acest lucru se intampla cu aplicatii precum Uber, Apple Pay (si alte metode similare), Tinder sau aplicatiile de harti, iar oportunitatile inca n-au fost identificate pe deplin.

Mai mult, Clarke a spus si ca dispozitive purtabile, de tipul ceasurilor inteligente si ochelarilor, vor exista, concepte pentru asa ceva existand inca din vremea sa.

Se poate spune si ca Arthur C. Clarke a prevazut aparitia Google, dar el a prevazut, de fapt, motorul de cautare online. In mintea sa acesta era o biblioteca centrala, care iti poate servi informatie atunci cand ai nevoie, din orice domeniu si destul de repede.

Vezi VIDEO pe PAGINA URMATOARE >>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos