Acasă Stirile zilei Social El este groful grosier pe care Oreste il acuza ca a batjocorit...

El este groful grosier pe care Oreste il acuza ca a batjocorit padurile din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

El este groful grosier si grobian pe care Oreste Teodorescu il acuza ca a batjocorit padurile din Romania intr-un mod absolut salbatic. Tot el, supranumit si “Kerestoy”, avea la sfarsitul anului trecut o avere declarata de 75.000.000 euro.

Hunul arogant apare in toate topurile cu bogatani (defapt, niste saraci, plini de bani), este ultracunoscut printre autoritati pentru nenumaratele incalcari ale Codurilor de Procedura Penala si totusi amusina pe la guvernare de vreo 25 ani. Oare de ce nici o institutie de forta a statului roman nu a coroborat interesul financiar oligarhic si infractional al lui Attila cu faptul ca intotdeauna, udmr-istii au vizat Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor?

La sfarsitul anilor ’90, Verestoy incepe sa croseteze afaceri si politica, devenind in scurt timp cel mai feroce si feudal baron local al formatiunii etnice UDMR. S-a orientat bine aprozaristul hun: industria prelucrarii lemnului, agricultura, produse chimice, comunicatii, transporturi, media.Impreuna cu cumnatul sau Ferenczy Karoly, a fondat firma “Ivo” SRL la Odorheiu-Secuiesc.

In 1994, a fondat o alta societate “Vand P Invest” Bucuresti, care se ocupa de consultanta si management in afaceri reusind astfel sa administreze fabrica de mobila “Famos” din Odorheiu-Secuiesc, unde detinea controlul politic.A mai infiintat imediat, impreuna cu nelipsitul cumna, Ferenczy Karoly, la Odorhei, o firma “Metwooplast-Sat” SRL, ocupanduse de cherestea, de unde avea sa i se traga si odiosul renume de criminal al padurilor romanesti.

In 2005 intra in atentia procurorilor DNA, fiind suspectat de evaziune fiscala intr-o afacere prin care sindicatul de la Posta Romana cumpara tichete de masa de la compania senatorului, Hungastro , banii provenind de la Posta in baza unui contract fictiv. Tranzactiile dintre sindicat, Posta si Hungastro, prejudiciind bugetul de stat cu zeci de miliarde de lei lunar. O alta speta care le-a dat mult de lucru procurorilor DNA este si implicarea lui in defrisarile masive din tara. Acestia verifica modul de taiere al catorva mii de hectare de padure in care protejatul UDMR, Atilla este implicat si in alte judete precum Bacau, Neamt, Suceava si Botosani. Este vorba despre afaceri de milioane de euro derulate prin patru firme, aflate pe numele cumnatului lui Attila Verestoy, Ferenczy Karoly. In acest dosar apar si alte gulere albe, dar caractere negre ca Hrebenciuc, Vanghelie si fostul senator PSD, Catalin Voicu.

In 2010, seful Administratiei Bazinale Mures, Teodor Giurgea, il acuza pe senatorul Verestoy Attila ca este „vinovatul numarul unu de despaduriri” in judetul Harghita, apreciind ca, din cauza acestora, au fost probleme mari in zona, la inundatiile din primavara acelui an si nu numai.

„Din cauza acestor despaduriri masive care s-au facut am avut probleme extraordinar de mari”, se plangea Giurgea.

Continuarea pe CodulLuiOreste.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos