Dupa primele zile de campanie electorala, un sondaj INSCOP arata ca 59% dintre romani se vor prezenta la urne in primul tur al alegerilor prezidentiale, dintre acestia 40,6% declarand ca vor vota cu liderul PSD, Victor Ponta, si 30,1% – cu Klaus Iohannis, presedintele PNL.

Sondajul arata ca pe locul trei in primul tur s-ar clasa Elena Udrea cu 6,7%, urmata de Calin Popescu-Tariceanu (6,2%), Teodor Melescanu (4,6%), Monica Macovei (4,6%), Kelemen Hunor (2,5%), Dan Diaconescu (2%), Corneliu Vadim Tudor (1,7%). Ceilalti candidati – Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, William Brinza, Constantin Rotaru, Mirel Mircea Amaritei – sunt cotati impreuna cu 1% dintre voturi.

In turul doi, Victor Ponta ar castiga alegerile prezidentiale cu 53,5% din voturi iar Klaus Iohannis ar obtine 46,5%. Raportarea datelor se face la un esantion de 74,5% din populatie care a indicat o optiune.

Candidatul ACL Klaus Iohannis este preferat de alegatorii din Transilvania, in fata candidatului PSD Victor Ponta, arata Barometrul de Opinie realizat de GSSC Avangarde.

Klaus Iohannis ar obtine 55% dintre voturile alegatorilor din regiunea Transilvaniei, arata sondajul de opnie.

Comparativ, Victor Ponta ar fi preferat in Muntenia si Moldova (66%, respectiv 60%). In Capitala, procentul este 43% pentru candidatul ACL si 57% pentru cel al PSD-PC-UNPR.

Potrivit Barometrului de opinie Avangarde, la nivel national, 42% dintre respondenti ar vota pentru Victor Ponta, iar 28% pentru Klaus Iohannis, urmat de Calin Popescu Tariceanu (PLR) cu 8%, Elena Udrea (PMP) cu 5% si Teodor Melescanu (PNM), Kelemen Hunor (UDMR si Monica Macovei cu cate 4%, C. V Tudor si Dan Diaconescu ar aduna cate 2% din voturi si William Branza 1%.

Sondajul amintit a fost realizat in perioada 28 septembrie 3 – octombrie, pe un esantion de 950 de persoane, fata in fata cu respondentul, la domiciliul acestuia. Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei. Eroarea maxima tolerata este de 3,18%, pentru un interval de incredere de 95%.

Cel mai nou sondaj, efectuat de barometrul de opinie GSSC Avangarde il scoate pe Victor Ponta castigator al alegerilor in primul tur, cu 42% din voturi. El este urmat de prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, cu 28%. Calin Popescu Tariceanu e pe locul 3, cu 8% din voturi.

Potrivit aceluiasi sondaj, in turul al doilea, actualul premier ar obtine majoritatea voturilor, 57%, iar ce Klaus Iohannis ar reusi sa convinga 43% din electorat.

Acest sondaj a fost realizat in perioada 28 septembrie – 3 octombrie pe un esantion de 950 de persoane, fata in fata cu respondentul. Marja de eroare este de 3,18%.

Un alt sondaj este cel realizat de Research Grup, la comanda Institutului de Studii Liberale. Acesta arata ca, in primul tur, Victor Ponta ar fi pe locul 1, cu 42%, in timp ce Klaus Iohannis ar obtine 23%. Pe locul al treilea se afla Calin Popescu Tariceanu cu 11% din voturi. Sondajul a fost realizat in perioada 20 – 25 septembrie, prin telefon, pe un esantion de 1.600 de persoane. Marja de eroare este de 2,5%.

Sursa: stiri.yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.