Acasă Sanatate Efectele nocive ale cuptorului cu microunde

Efectele nocive ale cuptorului cu microunde

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toxinele cancerigene

Toxinele cancerigeneO alta problema care apare in cazul utilizarii cuptoarelor cu microunde este aceea ca toxine cancerigene obtinute din caserolele de plastic sau capacele de plastic se pot infiltra in alimente. Numarul din Ianuarie-Februarie 1990 a jurnalului Nutrition Action a raportat scrurgeri de numeroase substante chimice toxice din ambalajul alimentelor care pot fi preparate la cuptorul cu microunde (pizza, chipsuri, popcorn). Substantele chimice includeau polietilena (PET), benze, toluen si xilen. Alimentele grase pregatite la microunde in recipiente din plastic duc la eliberarea de dioxine (substante cunoscute ca fiind cancerigene) si de alte substante toxice. (Watanabe F, Takenaka S, Abe K, Tamura Y, and Nakano Y. J. Agric. Food Chem. Feb 26 1998;46(4):1433-1436). Una dintre substantele cele mai periculoase este BPA sau bisfenol A, un compus de tip estrogenic utilizat pe scara larga in compozitia produselor din plastic. De fapt, mancarurile facute special pentru cuptoarele cu microunde contin adesea BPA, dar multe alte produse din plastic contin, de asemenea, aceasta substanta.