Acasă Life Distractia preferata a bogatasilor din China: sacrificarea publica a TIGRILOR

Distractia preferata a bogatasilor din China: sacrificarea publica a TIGRILOR

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agentia de stat a Chinei, Xinhua News, a anuntat ca cel putin 10 tigri au fost sacrificati ilegal in ultimele luni intr-un cadru ritualic pentru distractia unor chinezi bogati, ca insemn al averii si statutului lor social.

Saptamana trecuta, politia locala a arestat o retea de contrabandisti in provincia Guangdong, la care au gasit mai mult de 10 tigri capturat si ucisi. 15 suspecti au fost arestati in cadrul operatiunii.

Uciderea tigrilor s-a facut intr-un cadru ritualic, sub forma unor „serbari” in care animalele erau electrocutate public pentru a distra oficiali si oameni de afaceri extrem de bogati.

Doi ani in urma, imagini video al unui „ritual” au aparut pe internet. In acestea se vede cum tigrii, tinuti in custi de fier, erau asmutiti cu sarme electrificate pana cand lesinau.

distractia bogatasilor chinezi2

In ultimii ani, carnea si oasele de tigru au devenit o marfa rara si scumpa in Asia. Oasele tigrilor se pot vinde cu aproximativ 2.254 dolari kilogramul, in timp ce carnea este vanduta cu peste 161 dolari/kilogram.

Desi comertul este interzis din 1994, oasele si organele genitale ale tigrului sunt folosite in medicina traditionala chineza si se crede ca au proprietati de vindecare.

Chiar daca numarul de tigri salbatici este in declin periculos de rapid, China are inca una dintre cele mai mari populatii ale acestor animale.

Potrivit organizatiei Wild Aid, in urma cu 100 de ani, in lume erau peste 100.000 de tigri in salbaticie. Astazi sunt mai putin de 3.200 in 13 de tari. Declinul reprezinta 97% .