Ceea ce mancam are un impact extrem de important asupra sanatatii. Trebuie sa luam in considerare nu numai ce am cumparat, ci si cum pregatim mancarea. Potrivit torser.com cea mai mare escrocherie cu microunde este privind dispozitivul vechi care nu respecta normele de siguranta si care a fost interzis in Uniunea Europeana.

Foarte probabil ati auzit deja ca exista un pericol ca microundele sa iasa din aparat in timp ce acesta este in functionare. Acest lucru a fost mai mult un risc cu modelele mai vechi de cuptoare decat cu cele recente, care fac obiectul unor teste mai riguroase, cel putin in UE. Teoretic, exista cantitati foarte mici de scurgeri de radiatii prin sticla de vizualizare, dar FDA (Food and Drug Administration – Administratia Alimentelor si Medicamentelor) raporteaza aceste niveluri ca fiind nesemnificative si cu mult sub nivelul cunoscut pentru a face rau oamenilor.

 

Scurgerile de la cuptorul cu microunde

Scurgerile de la cuptorul cu microundeFDA limiteaza cantitatea de microunde care se poate scurge de la un cuptor de-a lungul duratei sale de viata la valoarea de 5 mW (miliWati) pe centimetru patrat, la aproximativ 2 cm de suprafata cuptorului. Pentru ca energia microundelor scade dramatic pe masura ce se indeparteaza de sursa de radiatie, o masurare facuta la 20 de centimetri distanta fata de cuptor ar fi de aproximativ o sutime din valoarea masurata la 2 inch. (Rust S and Kissinger M. (November 15, 2008) BPA leaches from safe products Journal Sentinel Online).

Potrivit Powerwatch, o organizatie non-profit independenta, cu un rol central in dezbaterea pe tema radiatiilor de microunde “Chiar si atunci cand cuptorul cu microunde functioneaza corect, nivelurile de microunde din bucatarie sunt susceptibile a fi semnificativ mai mari decat cele de la orice telefon mobil. Amintiti-va, de asemenea, ca microundele vor calatori prin pereti in cazul in care cuptorul cu microunde este pe un perete interior”, se arat pe torser.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.