Acasă Sanatate Efectele nebanuite ale abstinentei la relatii intime! Iata dupa cat timp esti...

Efectele nebanuite ale abstinentei la relatii intime! Iata dupa cat timp esti afectat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Abstinenta intima joaca un rol important atat pentru starea fizica de sanatate, cat si pentru cea emotionala. Unele persoane pot decide sa fie abstinente, in timp ce altele ajung la abstinenta din cauza vietii agitate.

Specialistii sustin ca abstinenta este cea mai importanta metoda de contraceptie, eficienta ei fiind de 100% cand vine vorba despre bolile cu transmitere si despre evitarea sarcinilor neplanificate. Nu este, insa, o practica usoara. Persoana care alege sa practice abstinenta trebuie sa evite situatiile in care ar putea fi tentata sa intretina raporturi intime.

Lipsa actiunilor intime duce la disfunctii. Cu cat perioada este mai mare, cu atat suntem mai dispusi la tulburari mai mari.

„Fie ca este vorba despre barbati sau despre femei, dupa o perioada de abstinenta, acestia devin stangaci in atingeri, nu mai au aceleasi reflexe, nu se mai pot adapta la fel de bine, ba chiar pot avea tulburari de dinamica intima: ejaculare precoce, orgasm. Abstinenta duce la o disfunctionalitate la nivel de participare cognitiv-comportamentala pe stimulii excitatori, san, vagin, coapse, penis”, sustine Cristian Delcea.

Dragostea reprezinta o necesitate a corpului, astfel ca, lipsa acestuia are consecinte si in ce priveste comportamentul. Studiile arata ca printre consecintele abstinentei se numara deficientele de concentrare, scaderea stimei de sine, cresterea nivelului de stres, sau chiar atacurile de panica. Toate aceste schimbari comportamentale afecteaza si psihicul.

„Abstinenta intima este o consecinta a tulburarilor de personalitate. Poate fi vorba despre un volum mare de munca, un program prelungit, o consecinta a ceea ce experimentam negativ. Abstinenta poate aparea si datorita factorilor de vointa, dar in acest caz este vorba despre altceva. Dorinta de dragoste poate reveni oricand, chiar daca in primele acte intime persoana respectiva nu se va mai descurca la fel de bine”, a mai precizat psihologul Cristian Delcea.

Acesta adauga ca relatiile intime sunt un bun medicament, datorita hormonilor care se elibereaza, astfel ca persoanele care fac dragoste regulat sunt mai sanatoase decat abstinentii.

 

sursa>voceatransilvaniei.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos