Ebola s-a reintors! Un nou caz a fost confirmat in Liberia!

Liberia a anuntat confirmarea unui nou caz de infectare cu Ebola, la o femeie de 44 de ani din districtul Caldwell al capitalei Monrovia.

Este primul caz, dupa aproape o luna de zile, la care rezultatele au iesit pozitive, a declarat vineri seara purtatorul de cuvant al guvernului, Lewis Brown, Liberia fiind una din tarile cele mai afectate de aceasta maladie.

Femeia a fost transferata la cea mai mare unitate de tratament privind infectia cu virusul Ebola (ELWA) din Monrovia.

Click pe aceeasi tema:  NASA a facut anuntul! Asteroizi de dimensiunea unui teren de fotbal ar putea intra in coliziune cu Pamantul!

Suspiciunea initiala este ca femeia ar fi putut contacta virusul ca urmare a intretinerii de relatii sexuale cu un supravietuitor al virusului, a adaugat Lewis Brown, potrivit Reuters.

Precedentul caz de Ebola confirmat pe teritoriul Liberiei a fost la 19 februarie, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Liberia, Sierra Leone si Guineea sunt cele mai afectate tari africane de virusul Ebola. De la declansarea epidemiei, in decembrie 2013 in Guineea, si pana in prezent au fost inregistrate peste 10.200 decese din cele 24.700 de cazuri confirmate in cele noua tari africane, se arata intr-un bilant recent al OMS.

Click pe aceeasi tema:  Pune otet pe o felie de paine si las-o in bucatarie! Ce se intampla dupa este miraculos!

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

spre