Acasă Stirile zilei EBOLA este pe cale sa castige „RAZBOIUL” impotriva OMENIRII!

EBOLA este pe cale sa castige „RAZBOIUL” impotriva OMENIRII!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Virusul Ebola este pe cale sa castige razboiul impotriva omenirii, avertizeaza un oficial de rang inalt al Natiunilor Unite.

„Ebola are o lungime avans inaintea noastra”, a declarat Anthony Banbury, seful misiunii Natiunilor Unite desemnata sa coordoneze raspunsul de urgenta in fata Ebola (UNMEER), in cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, consacrata epidemiei.

Epidemia de Ebola „este cu mult inaintea noastra, ea avanseaza mai repede decat noi si este pe cale sa castige cursa”, a apreciat Banbury prin videoconferinta din Accra, unde misiunea isi are cartierul general.

„Daca Ebola castiga, noi, popoarele Natiunilor Unite, vom pierde enorm”, a declarat el. „Fie vom opri Ebola acum, fie va trebuie sa ne confruntam cu o situatie fara precedent, pentru care nu avem un plan”.

Amintind ultimele previziuni ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care anticipeaza intre 5.000 si 10.000 de noi cazuri pe saptamana in Africa de Vest incepand din decembrie, Banbury a adaugat:

„Aceasta inseamna ca avem nevoie de 7.000 de paturi in centrele de tratament, dar la aceasta data, potrivit previziunilor, nu vom avea decat aproximativ 4.300” si fara personal necesar pentru a le gestiona.

„Exista multe vesti proaste in legatura cu Ebola, dar vestea buna este ca stim cum sa o oprim”, a declarat Banbury.

„Trebuie sa invingem Ebola si trebuie sa facem acest lucru repede”, a afirmat el, „fiecare zi care trece inseamna un numar mai mare de bolnavi”.

Epidemia continua sa progreseze in Africa de Vest si am putea atinge la inceputul lui decembrie „intre 5.000 si 10.000 de noi cazuri pe saptamana”, a anuntat marti medicul Bruce Aylward, directorul general adjunct al OMS.

El a mentionat ca noul bilant global al epidemiei este de 4.447 de morti din 8.914 cazuri inregistrate.

Sursa: mediafax.ro