Acasă Stirile zilei PERSONALITATEA unei persoane poate fi descoperita dupa POSTARILE si LIKE-urile de pe...

PERSONALITATEA unei persoane poate fi descoperita dupa POSTARILE si LIKE-urile de pe FACEBOOK!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Personalitatea unei persoane poate fi descoperita chiar din postarile si like-urile de pe Facebook a acelei persoane, asa oferim celorlalti foarte multe informatii despre noi.

Un studiu care a analizat zeci de mii de profiluri de Facebook arata cum poate fi observata personalitatea unui utilizator, in functie de activitatea lui pe reteaua de socializare.

Anul trecut, cercetatorii de la Universitatea Cambridge au adunat date despre 60.000 de utilizatori Facebook. Urmarind doar posturile la care acestiau au dat LIKE, expertii au putut sa afle diferite trasaturi ale personalitatii lor. De asemenea, ei au aflat date corecte despre sexul, varsta, religia, orientarea sexuala si viciile acestor utilizatori.

Algoritmii folositi se bazeaza pe concepte din psihologie si sociologie, dar sunt greu de inteles. De exemplu, potrivit unui algoritm, cele mai multe LIKE-uri date de personele inteligente erau pe cuvintele cheie „furtuna”, „stiinta”, dar si pe „cartofi prajiti spiralati”.

In acest ultim exemplu, este posibil sa fi aparut un fenomen explicat de sociologie: daca o persoana inteligenta a dat LIKE unei pagini despre cartofi prajiti, atunci multi dintre prietenii ei vor da LIKE acelei pagini. Iar oamenii tind sa fie prieteni cu cei care le seamana, prin urmare prietenii unui utilizator inteligent vor fi si ei inteligenti.

Exista diferiti algoritmi care arata personalitatea utilizatorilor. Astfel, pe site-ul YouAreWhatYouLike, algoritmul ofera informatii despre stabilitatea emotionala, introvertire sau extrovertire si despre deschiderea la noi idei.

Un alt site, Apply Magic Sauce, poate afla statusul relatiei, orientarea sexuala, genul si preferintele politice ale utilizatorilor.

De multe ori, un utilizator care vrea sa ascunda anumite informatii despre el le va oferi fara sa-si dea seama. De exemplu, daca nu vrea sa afle nimeni ce religie are, el nu va da LIKE si nu va posta pe teme religioase.

Dar aceasta masura de precautie nu este suficienta, spun cercetatorii. Chiar si animalul preferat poate oferi informatii despre religia unei persoane, la fel si anumite tipare de limbaj.

Sursa: descopera.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos