Acasă Stirile zilei Dupa 28 de ani de democratie increderea romanilor in Biserica scade in...

Dupa 28 de ani de democratie increderea romanilor in Biserica scade in premiera sub 50%! Ce loc ocupa justitia!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Increderea romanilor in Biserica a scazut sub 50%, a spus sociologul Alin Teodorescu, la Digi24, fiind pentru prima data de la Revolutie cand se intampla acest lucru. Pe de alta parte, increderea in Justitie a crescut peste 50 la suta.

„Increderea in justitie in Romania e uimitoare, peste 50%, ceea ce ne-a normalizat. Societatea romaneasca a devenit echivalentul societatilor din Occident. si abia acum in lupta asta din ultimele zece luni, de la alegeri, se vede ce important a fost pachetul de legi pe justitie din 2004. tineti minte ce lupta a fost sa scoatem legile justitiei. A determinat separarea judecatorilor de legislativ. Abia acum se vede cat de important a fost”, a spus Alin Teodorescu, la emisiunea in fata ta.

„Acum 20 de ani, Romania era o democratie originala. Cand intrebai publicul in cine are incredere, spunea: Biserica, mass media si Armata. Luna de luna era asa, era plictisitoare. Acum, Biserica e sub 50% grad de incredere, justitia se apropie de 60%, pompieri si SMURD – 80%. Anumite parti ale statului incep sa castige. Mass media a cazut si ea sub 50%, e o discutie de ani de zile. Din decembrie 89, Romania a fost caz special, sute de posturi in mai putin de 10 ani, presa si a fi jurnalist era o demnitate la un moment dat”, a mai spus sociologul.

Sondajul IMAS este realizat lunar pe un esantion de 1000 respondenti, prin telefon, iar marja de eroare e de plus minus 3%.

Sursa: Digi24

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos