Drumul Crucii va fi refacut simbolic in centrul Bucurestiului, de artistul Daniel Les, care va interpreta rolul lui Iisus Hristos.

Pentru a treia oara, in cei opt ani de la lansarea proiectului, „Drumul Crucii” va trece prin Bucuresti si le va aminti oamenilor de cele 14 opriri ale lui Iisus si de rastignire, potrivit informatiilor publicate pe contul de Facebook dedicat evenimentului.

„Drumul Crucii”, un proiect in care sunt implicate 70 de persoane, se va desfasura marti, de la ora 18.00, pe traseul Centrul VechiHanul lui Manuc – Parcul Cismigiu.

Acest proiect are la baza societatea din prezent: goana orasului, a pregatirilor pentru masa festiva de Paste, orasul sufocat, fara amintirea suferintei si fara bucuria reinvierii. Acesta este urbanul cotidian in care Daniel Les si-a pus intrebarea:

„Ce s-ar intampla daca Iisus ar treceacum printre noi purtandu-si crucea?”.

Daniel Les precizeaza ca prin proiectul sau nu spune, ci doar le aminteste oamenilor, in imagini cutremuratoare, ca pretul a fost platit, dar ca noi inca avem datorii.

In aprilie 2012, proiectului „Drumul Crucii” i s-a alaturat actrita Maia Morgenstern, care a interpretat rolul Fecioarei Maria. Atunci, de langa Banca Nationala a Romaniei, „Drumul Crucii” a fost simulat de-a lungul strazii Lipscani, pana la bulevardul Bratianu, la statuia Lupoaicei si, ulterior, pana la Biserica Curtea Veche, artistul Daniel Les purtand in spate, pe tot acest drum, o cruce masiva din lemn. Artistul – plin de sange, cu parul incalcit si acoperit cu o panza – a promovat atunci o imagine similara aceleia din filmele de gen.

„Drumul Crucii” se doreste a fi un proiect care sa le reaminteasca bucurestenilor despre evenimente care s-au petrecut in urma cu 2.000 de ani, cand – potrivit istoriei crestinismului – Iisus Hristos a fost rastignit.

Daniel Les este ceramist si lucreaza dupa o metoda veche de mii de ani, fiind indrumat in aceasta arta de tatal sau, Ioan Les. Artistul spune despre el ca este „o bucata de lut pe care Dumnezeu inca o modeleaza”.

7.

DRUMUL CRUCII va fi refacut SIMBOLIC in Capitala!7

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.