Olanda a realizat soseaua VIITORULUI. Ce alte INOVATII pregatesc drumarii din aceasta tara – Cap Limpede

Olanda a realizat soseaua VIITORULUI. Ce alte INOVATII pregatesc drumarii din aceasta tara

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Olanda a implementat un proiect neobisnuit care traduce in realitate conceptul de ” drum al viitorului”. Ce este asa special la acest drum? Ei bine, el permite conducerea in siguranta a masinii pe intuneric si chiar pe vreme rea. Aceste conditii sunt asigurate cu ajutorul marcajelor luminoase, potrivit Engadget.

Acestea sunt realizate din vopsea fluorescenta speciala. In timpul zilei, aceasta stocheaza energie solara pentru a radia lumina pe intuneric. Neobisnuitul proiect este implementat pe soseaua 329  si, pentru inceput, acopera o portiune de numai 500 de metri. Dupa finalizarea testelor, sistemul ar putea fi extins national.

Proiectul a fost implementat de compania Studio Roosegaarde, care intentioneaza sa raspandeasca ideea si pe alte drumuri din Olanda.

Firma are multe alte proiecte ambitioase de imbunatatire a retelei de drumuri.

Loading...

De exemplu, a inventat semnele rutiere care afiseaza avertizari de vreme rea doar atunci cand conditiile meteo o impun. De asemenea, firma spera sa realizeze sosele iluminate „inteligent”, cu scopul economiei de energie electrica. Soselele vor avea surse de iluminat alimentate cu energia eoliana si activate numai in cazul in care apare o masina.

Exista, de asemenea, o idee de a pune in aplicare benzi speciale de circulatie pentru vehiculele electrice , pentru care se vor realizate module wireless de reincarcat bateriile.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close