Acasă Life Dezvoltare Personala Cele zece carti pe care ar trebui sa le citesti ca sa...

Cele zece carti pe care ar trebui sa le citesti ca sa te trezesti spiritual!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fiecare dintre noi ne aflam intr-o calatorie. Imi place sa cred ca ne aflam aici pentru a atinge cel mai inalt potential de care dispunem. Astfel, putem ajute la realizarea potrivit careia dezvoltarea noastra personala nu o sa se opreasca niciodata. Cu toate acestea, cantitatea imensa de informatii ne poate devia de la scopul nostru personal. De aceea, este important sa sortam informatia intr-un mod rapid si eficient, sa invatam din greselile noastre si ceea ce este si mai important este sa putem invata din greselile celorlalte persoane. Majoritatea oamenilor nu citesc, aceste persoane nu-si pot imagina ca o simpla carte ieftina poate contine toata priceperea si inteleciunea acumulata in decursul vietii de catre autorul ei.

Va prezentam cele mai bune ZECE carti pe care ar trebui sa le citesti:

 

10. “Eliberarea de materialismul spiritual” de Chogyam Trungpa

Trungpa-Pentru foarte multe persoane, aceasta carte reprezinta chintesenta spiritualitatii. Aceasta taie prin toate hatisurile si iluziile pe care le implica materialismul spiritual si ne prezinta cele mai frecvente capcane in care raman blocati majoritatea aspirtantilor spirituali. Fiecare dintre acestia cad prada timpului din nou si din nou. Chogyam Trungpa scrie intr-un mod ferm, dar in acelasi timp plin de compasiune si isi indeamna cititorii sa priveasca intr-un mod brutal de onest catre ei insisi in calatoria lor spirituala. Aceasta este o carte pe care fiecare dintre cei cei interesati de domeniul spiritualitatii ar trebui sa o citeasca.

“Ne putem insela sa credem ca ne aflam in cursul procesului de dezvoltare spirituala atunci cand de fapt ne consolidam egocentrismul prin tehnici spirituale.” – Chogyam Trungpa

 

9. “Noaptea intunecata a sufletului” de Sfantul Ioan al Crucii

Sfantul Ioan al CruciiAceasta este o carte care poate rezona cu tine la un nivel foarte profund al sufletului. In timp ce era intemnitat pentru incercarile sale de a reforma Biserica, misticul spaniol al secolului al XVI-lea a compus o serie de poeme. Acestea au fost furate de unul dintre paznicii inchisorii. Poeziile prezinta atat experienta disperarii pe care a trait-o, cat si experientele de uniune extatica cu Divinitatea, aceasta lupta interioara devenind “Noaptea intunecata a sufletului”. Aceasta carte te va invata adevaratul inteles al credintei si va continua sa fie o adevarata sursa de inspiratie pentru tine mult dupa ce vei inchide ultima pagina a acestei carti.

 

8. “Invataturile lui Ramana Maharshi” de Ramana Maharshi>>>>