Acasă Life Dezvoltare Personala Cele zece carti pe care ar trebui sa le citesti ca sa...

Cele zece carti pe care ar trebui sa le citesti ca sa te trezesti spiritual!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

8. “Invataturile lui Ramana Maharshi” de Ramana Maharshi

ramanaInvataturile spirituale ale lui Ramana Maharshi este o carte plina de convorbiri transcrise dintre Ramana si cautorii spirituali din intreaga lume. Invataturile lui Ramana se invart foarte mult in jurul intrebarii fundamentale “cine sunt eu?”. Aceasta auto-ancheta este extrem de importanta pentru un cautator spiritual. Stiind ceea ce nu esti poti intelege ceea ce esti de fapt, dar nu este indeajuns. Desi, la prima vedere, ar putea sa para o intrebare simpla, pentru cei care se straduiesc sa afle in practica, in scurt timp vor ajunge la realizarea potrivit careia aceasta este o intrebare mult mai profunda decat au crezut initial. Invataturile lui Ramana provin dintr-un loc care transcede diferentele religioase, aceasta carte fiind astfel accesibila tuturor.

 

7. “Locurile care te inspaimanta” de Pema Chodron

 

pemaAbordarea sa directa, fara ocolisuri, asupra spiritualitatii este influentata intr-o foarte mare masura de catre invatatorul sau Chogyam Trungpa Rinpoche si intr-un mod similar acestuia, stilul acesteia este unul ferm, dar in acelasi timp plin de compasiune.

In cartea sa “Locurile care te inspaimanta”, Pema ne invata ca in noi se afla deja toata intelepciunea de care avem nevoie pentru a face fata dificultatilor vietii, dar din pacate aceasta intelepciune este blocata de teama. Aceasta lucrare va poate ajuta sa acceptati viata asa cum este ea, cu bune si cu rele, in timp ce faceti tot posibilul sa va bucurati de toate frumusetile pe care vi le ofera.

6. “Trezirea Inteligentei” de Jiddu Krishnamurti>>>>