Liviu Dragnea a declarat miercuri la Antena 3 ca protestele masive ale romanilor impotriva OUG 13 reprezinta „un conflict creat artificial si sustinut printr-o masinarie de manipulare ultraprofesionista care nu a fost nascuta in Romania”. Dragnea a mai spus ca a primit „studii comparative” cu proteste din SUA si din alte tari si a vazut „acelasi tip de mesaje si de afise, foarte multe asemanari”.

Dragnea a mai anuntat ca nu exclude un „mare miting al PSD” la Bucuresti.

In ce priveste mitingul mare, imi asum eu si nu regret ca n-am lasat sa vina un miting mare in Bucuresti, pentru ca n-am vrut sa se escaleze un conflict oricum creat creat artificial si sustinut printr-un mecanism, masinarie de manipulare ultraprofesionista care nu a fost nascuta in Romania si care a fost folosita. Am tot primit in ultimele zile studii comparative cu proteste din America si alte tari. Acelasi tip de mesaje si de afise, foarte multe asemanari, arata Hotnews.

In schimb, mitingurile judetene care au inceput nu vor fi oprite de mine. Nu este exclus un miting mare al PSD, nu neaparat impotriva cuiva, care sa sustina inceperea unei discutii serioase despre chestiuni profunde din sistemul de justitie, din relationarea dintre sisteme judiciare si alte institutii,daca vrem sa avem un stat politienesc sau un stat democratic.

Emisarul lui Trump, Hoyt Yee, transmite un mesaj clar catre Dragnea si guvernul sau: Domnia legii nu trebuie slabita!

Ce a punctat emisarul lui Trump la Bucuresti

„Ceea ce am putut vedea eu este ca sutele de mii de oameni care au protestat pasnic – subliniez, pasnic – in Romania au fost sincer ingrijorate, si-au dorit sincer sa transmita un mesaj guvernului. Nu cred ca a fost ceva fabricat sau sustinut cumva de corporatii. In ce priveste implicarea lui George Soros, din nou, nu am vazut vreo dovada, vreun fapt care sa sustina ca vreun ONG, inclusiv Fundatia Soros sau Fundatia pentru o Societate Deschisa se afla in spatele acestor proteste sau al vreuneia dintre demonstratiile din Romania sau din Europa. in multe alte tari unde exista proteste, unde exista activitati ale societatii civile care se opun guvernului, vedem aceleasi acuzatii, ca domnul Soros sau Guvernul SUA, ori Uniunea Europeana se afla in spatele acestora. Cred ca guvernele vor incepe sa inteleaga ca cetatenii nu au nevoie de o astfel de incurajare, sau de un vreun de sprijin financiar pentru a-si apara drepturile, ca cetatenii insisi isi doresc puternic stat de drept, un viitor mai bun, locuri de munca si un nivel de trai mai ridicat si nimeni nu trebuie sa-i mituiasca pentru ca ei sa ia atitudine cu privire la aceste lucruri”