Jurnalistul Cristian Tudor Popescu considera nedreapta demiterea lui Mihai Chirica din toate functiile din PSD in acelasi timp in care Ecaterina Andronescu a votat impotriva OUG 13, in Parlament, si nu a patit nimic.

Cristian Tudor Popescu scrie pe platforma Republica.ro, intr-un articol in care se adreseaza votantilor PSD, ca „partidul lor preferat ramane, in anul de gratie 2017, un demn urmas al mai mult decat PCR, un demn urmas al Partidului Bolsevic”.

„O regula de fier a bandelor bolsevice transformate in partid, care au inceput sa ia puterea politica prin violenta la inceputul secolului trecut suna asa, cu privire la orice membru: mai bine sa gresesti impreuna cu Partidul, decat sa ai dreptate impotriva Partidului. La bolsevici, adevarul si dreptatea se stabilesc prin vot in biroul politic executiv”, argumenteaza jurnalistul.

El spune ca Mihai Chirica – fost presedinte al PSD Iasi si fost vicepresedinte PSD – are de partea sa adevarul si dreptatea. inca primar al Iasului, el a cerut retragerea OUG 13, demisia lui Florin Iordache de la Justitie si l-a criticat pe Liviu Dragnea.

„Toti senatorii PSD au votat pentru anihilarea OUG 13, mai putin dna Ecaterina Andronescu, care a luat-o in brate fara explicatie. Deci, ordinul de zi venit de la centru a fost incalcat de senatoarea Andronescu, ea nefiind sanctionata catusi de putin pentru asta. De ce? Pentru ca a dorit sa greseasca pana la capat impreuna cu Partidul. In schimb, dl Chirica a fost dat afara din toate functiile detinute pentru ca a spus adevarul si a avut dreptate, dar impotriva Partidului.”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

„I-as astepta pe social-democratii de buna credinta din Iasi si din toata tara sa iasa in strada si sa strige in fata acestei injustitii de tip totalitar petrecuta la nivelul conducerii partidului. Sa ceara repunerea dlui Chirica in functiile din care a fost scos in modul cel mai nedrept si absurd cu putinta. Stimati Republicani votanti PSD, daca nu veti vedea astazi niciun pesedist protestand in strada, cu atat mai putin chiar pe dumneavoastra, trebuie sa va spun ca ati votat cu partidul lui Lenin, Stalin si Putin”, incheie jurnalistul.