Celebrul doctor ne propune sa inlocuim zaharul cu mierea. Partea interesanta consta in faptul ca mierea nu are deloc putine calorii in comparatie cu zaharul. De fapt, o lingurita de miere are 22 de calorii iar una de zahar 16.

Desi pare ca mierea ingrasa, Dr. Oz spune ca aceasta este mult mai dulce decat zaharul si astfel oamenii folosesc o cantitate mai mica.

Un punct in plus pentru consumul de miere este acela ca este mult mai putin procesata decat zaharul. Ce inseamna asta? Dr. Oz spune ca in procesul de rafinare, se adauga inalbitori pentru a conferi o textura fina.

“Procesarea elimina vitaminele, mineralele si proteinele impreuna cu orice fibra prezenta in mod natural in zahar sau miere”. Doctor Oz are dreptate, ar trebui sa incercam pe cat posibil mentinerea fiebrelor in dieta.

Partea incredibila cand vine vorba de miere este aceea ca este procesata de albine, NU DE OM – aici este secretul! Asa cum spune Dr Oz: “Nu exista metal sau alte masinarii, deci in cazul mierii nu se pierde nimic.”

Dr. Oz iubeste mierea datorita beneficiilor sale sanatoase. Mierea ARE FOARTE MULTI OXIDANTI, iar un studiu realizat de Universitatea din Ilinois a demonstrat ca aceasta are beneficii magnifice pentru sanatatea noastra.

S-a demonstrat faptul ca ca o lingurita de miere „ cuprinde Vitamina C dintr-o rosie”.

Nivelul de antioxidanti din mancare poate face diferenta intre un om sanatos si unul bolnav, deoarece antioxidantii pot reduce posibilitatea aparitiei cancerului sau al bolilor cardiace.

Sursa: Secretele