Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae (Niro), inculpati in dosarul Microsoft, si-au recunoscut vina in fata judecatorilor ICCJ. Cei trei cer reducerea pedepsei cu o treime, dat fiind faptul ca si-au recunoscut implicarea in acest dosar.

Omul de afaceri Dumitru Nicolae, zis Niro, si-a recunoscut implicarea in dosarul Microsoft si ajutorul acordat lui Dorin Cocos si Dinu Pescariu, pentru intermedierea si incheierea contractelor cu statul roman. Niro le-a spus judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (CCJ) ca a intermediat incheierea afacerii cu Alexandru Bittner, un apropiat al fostului premier Adrian Nastase, relateaza profit.ro.

Dorin Cocos a admis ca a apelat la Gheorghe Stefan (Pinalti), care era prieten cu Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, astfel incit acesta din urma sa fie de acord sa incheie contractele pentru licentele Microsoft. Cocos admite ca profitul sau de pe urma afacerii a fost de 1,2 milioane de euro. „La final, Claudiu Florica si Dinu Pescariu m-au intrebat daca sunt de acord ca din comisioanele noastre sa platim cate un milion de euro pentru Serban Tanasescu si Rasvan Radu, care lucrau la Unicredit, banca ce a finantat proiectul, ca Guvernul nu avea bani. Am fost de acord, ce sa fac?!”, le-a mai spus Cocos judecatorilor ICCJ.

Serban Tanasescu este fiul lui Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor si vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii. Rasvan Radu este presedinte al Unicredit.

Contractul dintre companiile lui Claudiu Florica, care furniza licentele si Ministerul Comunicatiilor, care le cumpara, a fost cesionat catre Unicredit Tiriac Bank in septembrie 2009.

Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu declara in fata judecatorilor ICCJ ca nu si-ar fi insusit bani de pe urma contractelor Microsoft si ca i-ar fi virat pe toti la partid, drept contributie pentru campaniile electorale. Sandu declara ca ar fi incheiat contractele la presiunile lui Gheorghe Stefan si Dorin Cocos, care i-ar fi reprosat ca nu isi plateste contributiile si nu ajuta partidul care l-a numit ministru. Sandu conchide ca perioada cat a fost ministru a fost cea mai proasta din viata sa.

Singurul dintre inculpati care nu cere sa i se aplice procedura judecarii simplificate pentru o pedeapsa mai mica, prin metoda recunoasterii faptelor, este Gheorghe Stefan, zis Pinalti.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 3 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.