Stimularea punctelor de presopunctura reduc apetitul alimentar si sprijina vindecarea din interior catre exterior. Inainte de toate, se recomanda sa masezi usor zonele de presopunctura pentru a stimula circulatia sangelui si a detensiona muschii suprasolicitati. Invata cum sa gestionezi stresul si problemele de greutate in mod natural folosind aceste 6 puncte de presopunctura.

1. Punctul genunchiului

Punctul genunchiului este situat la 5 cm sub rotula, pe partea din fata a piciorului. Incepe prin a masa usor zona genunchiului, apoi aplica presiune pe acest punct timp de doua minute.

Stimularea acestui punct imbunatateste digestia si sprijina regenerarea sangelui.

2. Punctul gleznei

Acest punct este situat la 5 cm deasupra gleznei, pe partea din fata a piciorului. Activarea acestei zone imbunatateste digestia si metabolismul alimentar.

Stimuleaza acest punct in mod frecvent, aplicand presiune pe articulatie timp de 1 minut.

3. Punctul abdomenului

Acest punct este situat la 2,5 cm sau o distanta de 2 degete sub ombilic. Stimularea lui imbunatateste functia digestiva si intareste sistemul imunitar.

4. Punctul cotului

Acest punct este situat pe incheietura cotului, pe partea orientata catre corp. Stimularea lui sprijina functiile intestinale si ajuta organismul sa elimine surplusul de apa.

5. Punctul urechii

Trebuie sa identifici punctul cheie din corpul tau, punct care in urma stimularii, va ajuta organismul sa elibereze serotonina si dopamina. (serotonina – un hormon care inlatura starile de anxietate si depresie iar dopamina – un neurotransmitator responsabil cu senzatia de placere, care are, la nivelul creierului, un efect asemanator cu morfina sau heroina)

Este o realitate faptul ca am fost inzestrati cu anumite puncte pe corpul nostru, tocmai pentru a ne autovindeca! Trebuie doar sa le descoperim iar identificarea acestui punct, raspunzator de eliminarea stresului, este destul de usoara – vezi imaginea de mai sus!

Maseaza acel punct, situat in partea superioara a urechii timp de 5 minute si te asigur ca vei elimina cu succes stresul! Trebuie sa masezi in acelasi timp ambele urechi!

6. Punctul abdominal ( al tristetii )

Acest punct este situat chiar sub ultima coasta, atat in planul drept cat si in planul stang. Regleaza apetitul si calmeaza durerile costale, indigestia si ulcerele.

Pentru a stimula acest punct, indoaie degetele si apasa usor de jos in sus sub ultima coasta. Maseaza usor aceasta zona timp de 5 minute. Pentru a reduce stresul si a echilibra greutatea corporala, stimuleaza acest punct cat mai des, scrie Iacov pentru secretele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.