Acasă Politic Documentele care arata cat de mic este Dragnea! PSD a scos din...

Documentele care arata cat de mic este Dragnea! PSD a scos din buzunar 100.000 de dolari ca liderul sa se intalneasca cu vicepresedintele SUA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

O serie de documente depuse de o firma americana de lobby arata ca Partidul Social Democrat din Romania a platit anul acesta 100.000 de dolari pentru ca firma respectiva sa aranjeze o intalnire la nivel inalt a lui Liviu Dragnea cu vicepresedintele SUA Mike Pence sau cu seful Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan. Intermedierea a fost facuta de un consilier al lui Florin Iordache, Gheorghe Dimitrescu.

Liviu Dragnea a negat existenta contractului si a platii a 100.000 de dolari de catre PSD pentru firma de lobby Madison & Company LLC. Intrebat despre dezvaluirile presei, presedintele PSD a spus ca nici macar Gheorghe Dimitrescu nu exista inregistrat la PSD.

Reporter: A platit PSD sa aveti intalniri in SUA?
Liviu Dragnea: Am sunat mirat la partid, PSD nu are contract cu astfel de firme si nu avem contract. 100.000 e o suma mica pentru mine. PSD-ul nu are niciun contract si nu a platit niciun leu. La noi evidenta e clara si verificabila. Am verificat si eu.

Reporter: Un domn Gheorghe Dimitrescu?
Liviu Dragnea: Eu am verificat la partid si nu exista.

Reporter: O posibila vizita in SUA?
Liviu Dragnea: Nu, dar daca o sa fiu invitat o sa merg cu placere.

Documentele depuse de firma americana de lobby Madison & Company LLC sunt inregistrate conform legilor americane, care obliga astfel de firme sa declare orice contacte si contracte cu organisme politice din alte tari.

Din declaratia depusa de Madison & Company LLC reiese ca firma a primit anul acesta 100.000 de dolari de la PSD, in patru transe, intre iulie si octombrie. Scopul platii, trecut in declaratie, incercarea de a stabili o intalnire intre vicepresedintele SUA Mike Pence si seful Camerei Reprezentantilor Paul Ryan, pe de o parte, si Liviu Dragnea, pe de alta parte.

Intermedierea a fost facuta de Gheorghe Dimitrescu, consilier al lui Florin la Camera Deputatilor, care a avut un schimb de mailuri cu Alan Madison, presedintele firmei de lobby. Mailurile au fost publicate de Rise Project si din ele reiese ca cei doi au o legatura mai veche.

„Al, AVEM NEVOIE de ajutorul tau pentru a stabili CaT MAI REPEDE POSIBIL intalniri oficiale pentru presedintele PSD Liviu Dragnea (…) la cel mai inalt nivel: presedintele Donald Trump, vicepresedintele Mike Pence si seful Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan”, i-a scris Dimitrescu lui Alan Madison.

Firma de lobby a emis o factura de 100.000 de dolari, bani pentru care se angaja sa aranjeze intalniri cu Mike Pence si Paul Ryan (Donald Trump a fost eliminat din lista), dar si sa asigure aparitialui Liviu Dragnea la CNN. Factura a fost emisa pe 4 mai 2017, iar in iulie PSD a inceput sa o plateasca in transe (45.000 $, 15.000 $, 30.000 $, 10.000 $).

Pana in momentul actual, contractul nu a produs efecte.

Gheorghe Dimitrescu este consilier al fostului ministru al Justitiei, Florin Iordache, iar inainte a fost consul, potrivit datelor trecute in declaratia de avere.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos