Acasă Sanatate Monica Pop catre toti romanii: Luati de la farmacie vaccinul! Boala costa...

Monica Pop catre toti romanii: Luati de la farmacie vaccinul! Boala costa mai mult!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Managerul Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, doamna doctor Monica Pop, a transmis pe pagina dumneai de Facebook urmatorul mesaj:

”Luati de la farmacie vaccin antigripal si faceti-l! Gripa costa mult mai mult! Plus suferinta! Eu l-am facut! Nici un efect advers!”

Ca si ministrul Bodog, care s-a vaccinat in direct, medicul Monica Pop se ofera exemplu, sfatuind romanii, in cazul in care merg la clinici si spitale care nu il au pe stoc, sa dea din buzunar suma respectiva si sa investeasca in vaccin, altfel gripa va costa mult mai mult.

Principalul mod de diferentiere a racelii si gripei consta in faptul ca cea dintai afecteaza pe o durata mai scurta si intr- un mod mai putin agresiv organismul decat gripa, care are o durata de manifestare lunga si poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort sustinut de a lupta impotriva gripei, iar imunitatea poate fi pusa in pericol.

De foarte multe ori, tusea, stranutul sau durerile in gat nu ne pot indica decisiv daca este vorba despre o gripa sau o simpla raceala. Totusi, principalele simptome care fac diferenta intre cele doua afectiuni sunt:

in cazul racelii – aceasta debuteaza cu stari de oboseala, stranut, dureri de cap si de gat, urmate de cresterea consistentei mucozitatilor nazale si modificari de culoare a pielii, care capata un aspect palid.

in cazul gripei – debutul este brusc si violent. Febra, de 39 – 40 de grade, este deseori insotita de stari de oboseala, tuse uscata, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu in gat. Febra poate dura de la 3 pana la 5 zile. Tusea este si ea prezenta si poate avea o durata de manifestare pana la doua luni, persistand chiar si dupa disparitia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decat in cazul racelii, iar frisoanele sunt insotite de dureri abdominale si ale oaselor, precum si senzatie de usturime a ochilor. Starile de greata si voma sunt, de asemenea, asociate gripei, iar in cazuri grave acestea pot evolua si in alte probleme gastro-intestinale.