Acasă Cultura Cinemagia Documentarul Dezastrul din Colectiv ecranizat de echipa filmului Alien! Unde si cand...

Documentarul Dezastrul din Colectiv ecranizat de echipa filmului Alien! Unde si cand il poti vedea?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dezastrul din Colectiv a ajuns subiectul unui documentar impresionant iar in curand ar putea fi sursa unui film artistic international, dupa ce mai multi oameni din industria cinematografiei s-au aratat impresionati de relatarile supravietuitorilor. Filmul are 44 de minute si va fi transmis duminica, 13.03.2016 de la ora 22,00 pe Discovery Channel.

Documentarul va prezenta, in ordine cronologica, faptele care s-au petrecut in acea noapte in Bucuresti, asa cum au fost relatate de cei direct implicati – supravietuitori, familii ale acestora, autoritati si cadre medicale care au luat parte la operatiunile de salvare. De asemenea, va fi si o reconstituire a momentelor de dinainte si dupa izbucnirea incendiului.

Nick Allder, expert international in efecte speciale, multiplu premiat pentru productii precum „Alien” (1979) sau „Al cincilea element” (1997), a luat parte la realizarea acestui proiect in calitate de consultant pe aspecte ce tin de siguranta.

Documentarul este comisionat de catre Discovery Networks, prin producatorul executiv Charlotte Reid, unei echipe romanesti conduse de Mihai Predescu, producator cu peste 20 de ani de experienta in domeniul productiei TV internationale. Pe durata acestui program nu vor fi difuzate mesaje comerciale.

„Suntem extrem de recunoscatori fata de martorii implicati in aceasta productie, pentru curajul si deschiderea lor de a-si face cunoscute povestile, astfel incat publicul sa inteleaga mai bine ce s-a intamplat pe 30 octombrie 2015. Multumita lor, am reusit sa aprofundam intr-o maniera echilibrata evenimentele din acea noapte, oferindu-le telespectatorilor o perspectiva ampla asupra acestei tragedii”, declara Charlotte Reid, producator executiv pentru Discovery Networks International.

sursa> AGERPRES