Acasă Stirile zilei Justitia DNA dezvaluie pentru ce a pretins Mihail Vlasov un milion de euro

DNA dezvaluie pentru ce a pretins Mihail Vlasov un milion de euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mihail Vlasov a pretins 1 milion de euro in schimbul influentei asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj, sustin procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care au dispus retinerea presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, acesta urmand a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile.

DNA sustine ca, printr-un intermediar, denuntatorul a aflat ca inculpatul Vlasov Mihail este interesat de industria de tipar din Romania si ca doreste sa-l cunoasca.
In timpul intalnirii, Vlasov i-a pretins denuntatorului suma de 1.000.000 euro pentru a-l ajuta sa castige procesul respectiv. Dupa mai multe negocieri, in finalul discutiei, Vlasov Mihail i-a propus denuntatorului urmatoarea intelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pana la termenul din 19.03.2014, sa ii dea 200.000 euro, urmand a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel incat sa aiba timpul necesar sa achite, in transe, intreaga suma de bani.

La data de 18.03.2014, in jurul orelor 20:00, Vlasov Mihail s-a intalnit cu denuntatorul in incinta unui restaurant din Bucuresti, prilej cu care, inculpatul, i-a reiterat acestuia, pretinderea sumei de 1.000.000 euro, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, promitand ca ii va determina pe acestia, ca in exercitarea atributiilor de serviciu sa pronunte o solutie favorabila denuntatorului.

In aceleasi imprejurari, inculpatul Vlasov Mihail i-a invederat denuntatorului faptul ca, initial trebuie remisa suma de 200.000 euro, urmand ca ulterior, dupa ce instanta de arbitraj urma sa dispuna amanarea cauzei, pana la urmatorul termen de judecata, acesta sa ii mai remita inca 300.000 euro, in acelasi scop. Dupa remiterea acestei sume de bani, instanta de arbitraj urma sa dispuna o solutie favorabila denuntatorului.

Pe 18 martie 2014, procurorii l-au prins in flagrant pe Vlasov, asupra acestuia fiind gasita suma de 200.000 euro.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos