Acasă World Director OMS avertizeaza: „Este posibil ca acest virus sa nu dispara niciodata....

Director OMS avertizeaza: „Este posibil ca acest virus sa nu dispara niciodata. HIV nu a disparut, dar ne-am obisnuit sa traim cu el”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In timp ce tarile din intreaga lume incep sa renunte la restrictii, Organizatia Mondiala a Sanatatii vorbeste din nou despre gravitatea pandemiei cu care ne confruntam. Noul coronavirus ar fi la fel de periculos si de greu de eliminat ca si HIV, spune unul dintre oficialii institutiei.

„Este posibil ca acest virus sa nu dispara niciodata. HIV nu a disparut, dar ne-am obisnuit sa traim cu el, am descoperit terapii, metode de preventie, iar oamenilor nu le mai este atat de teama ca odinioara. Le oferim viata oamenilor infectati cu HIV, vieti lungi si sanatoase”, a spus Mike Ryan, director OMS, conform Digi24.

„Daca relaxezi masurile, iar transmiterea virusului este inca ridicata, atunci acea transmitere se accelereaza. Iar daca se intampla asta si nu dispui de sisteme capabile sa o detecteze, atunci vor trece zile sau saptamani inainte sa-ti dai seama ca ceva este in neregula. si atunci, esti intr-o situatie in care singurul raspuns este o noua carantina si cred ca de asta ne temem cu totii, este un ciclu vicios”, a adaugat el.