Acasă Life Dezvoltare Personala Din secretele manipulatorilor! 8 tehnici de spalare a creierului pe care acestia...

Din secretele manipulatorilor! 8 tehnici de spalare a creierului pe care acestia le folosesc! 

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tehnicile de spalare a creierului sunt mai des intalnite decat ai crede. De fapt, chiar si tu poti fi victima unui manipulator.

Majoritatea oamenilor asociaza spalarea creierului cu filmele politiste sau SF, insa realitatea este alta, aceste tehnici chiar exista, iar victima poti fi chiar tu.

inainte de a aprofunda tipurile existente de spalare a creierului, trebuie sa intelegem la ce se refera aceasta tehnica.

Ce reprezinta spalarea creierului

Spalarea creierului este un proces pe care anumiti oameni il aplica, astfel incat sa ii determine pe cei din jur, sa actioneze conform dorintelor personale, ajungand astfel sa ii manipuleze.

in zilele noastre exista foarte multe domenii in care se aplica aceasta tehnica, mai ales in ramura politica.

Iata care ar fi o dovada de spalare a creierului, in ceea ce priveste o declaratie politica:

“Te-ai saturat sa platesti prea mult la benzinarie? Te-ai saturat de preturile prea mari la asigurarile de sanatate. Vrei sa pui capat austeritatii? Daca vrei schimbare, alege partidul X!”

Deci care sunt oare tehnicile pe care manipulatorii le folosesc?

Izolarea

Prima tactica abordata este aceea de a izola victima, de prieteni si familie. Asta pentru ca manipulatorul isi doreste sa devina singura persoana in care victima are incredere.

Atacul asupra stimei de sine

Acum ca victima a fost izolata, incepe atacul asupra stimei de sine. Aceste atacuri pot aparea sub forma ridiculizarii sau intimidarii victimei.

Abuzul mental

O alta varianta de manipulare este aceea a torturii mentale. Manipulatorul va incepe sa isi minta victima, pentru a-i schimba total optica asupra vietii.

Abuzul fizic

Manipulatorii cunosc tot felul de tehnici de manipulare, fie ele verbale sau fizice. Aici putem aduce in discutie aducerea victimei in punctul in care sufera de insomnie, este privat de hrana sau chiar este asaltat prin violenta fizica. Manipulatorul aplica orice tehnica, pentru a-si duce la capat misiunea.

Muzica repetitiva

Studiile arata ca, daca infulentezi o persoana sa asculte un anumit tip de muzica, in mod repetat, acestuia i se vor insufla ideile transmise prin acea melodie, asemeni unei hipnoze.

Ajungi sa ai contact doar cu manipulatori

Cel care isi doreste sa iti spele creierul, te va introduce in cercul lui de prieteni, cu acelasi caracter. Cu totii isi vor juca rolul, astfel incat tu sa cazi in plasa.

Noi vs ei

Manipulatorul isi va pune victima sa aleaga intre grupul lui si cel al cunoscutilor victimei, deoarece simte ca pierde controlul. ii va spune mereu ca cei puternici trebuie sa stea impreuna si nu trebuie sa fie influentati de oamenii slabi.

Afectiune excesiva

Pentru a fi introdusa in starea de manipulare, victima va cadea chiar prada unor incercari afective excesive. Manipulatorul se va preface ca este indragostit de victima si ca impreuna vor fi cei mai puternici.

Acestea sunt doar cateva metode prin care cei din jur iti pot spala creierul, nu cadea plasa vorbelor frumoase si promisiunilor desarte. Oricine poate spune orice, important este sa o si demonstreze.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDe ce trebuie sa practicam meditatia
Articolul următorDurere fara margini pentru compozitorul Marius Teicu! Fiica lui a murit dupa o grea suferinta!