Este cunoscuta si recunoscuta medicina traditionala chineza. Cu trecerea timpului aflam tot mai multe dintre secretele celei mai vechi civilizatii existente astazi. Are o istorie de peste 5.000 de ani. „Sectiunea de aur”, „raportul de aur”, „punctul de aur”, „numarul de aur”, „proportia de aur”… sub toate aceste denumiri se asunde un numar irational aproximativ egal cu 1,618033. El poate fi intalnit in cele mai surprinzatoare imprejurari, in natura, in arhitectura si arta.

Corpul uman este una dintre cele mai remarcabile lucrari de arta din lume tocmai datprita faptului ca s-a demonstrat ca detine mai multe astfel de puncte.

La nivelul intregului corp putem intalni un numar de cinci puncte de aur importante pentru sanatate si longevitate. Expertii in medicina chineza subliniaza faptul ca masarea frecventa a acestor cinci puncte de aur poate incetini procesul de imbatranire si poate avea un profund efect asupra sanatatii intregului organism. Din perspectiva medicinei traditionale chineze, masarea celor cinci puncte de aur este una dintre cele mai accesibile si eficiente cai catre longevitate, scrie bzi.

1. Baihui (GV20)

Punctul de aur Baihui este situat in partea de sus a capului, cel mai inalt punct al corpului uman. Astfel, fiecare meridian uman yang se intalneste si formeaza o intersectie chiar in acest punct.

Cea mai potrivita metoda de masaj este cea din care asezat pe un scaun, cu spatele drept, se maseaza cu o singura palma acest punct prin miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic si in sensul invers al acelor de ceasornic, de 50 de ori intr-un sens si in celalalt, alternativ. Acest masaj stimuleaza circulatia energetica si sporeste energia yang in meridianul Du.

2. Yongquan (Kl1)

Acest punct este locul de unde izvoraste energia rinichilor pentru ca apoi sa circule la nivelul intregului organism si de aceea, acest punct joaca un rol foarte important in sanatatea organismului.

Masarea zilnica a acestui punct permite persoanelor inaintate in varsta sa se mentina pline de energie, si sa se bucure de o mult mai mare vitalitate fizica. Mai mult decat atat Yongquan sporeste capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.