Acasă Sanatate Diavolul care spulbera tot in cale! Vezi boala mortala care ar putea...

Diavolul care spulbera tot in cale! Vezi boala mortala care ar putea lovi Europa in plin

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Europenii au inceput sa resimta tot mai intens teama ca o noua boala mortala ar putea lovi continentul.

In Siria, efectele colaterale ale razboiului sunt chiar mai grave decat se prevazuse. La Alep o boala castiga tot mai mult teren: „Aleppo evil” (Diavolul de Alep), care se manifesta prin plagi deschise pe piele, sangerari ale nasului, dificultati la respiratie si inghitire.

Netratata la timp, boala poate provoca chiar moartea.

Cum se transmite?

Este o boala parazitara transmisa de flebotomi, mici insecte care prolifereaza in zonele de razboi. Boala poate lasa cicatrici grave pe piele si se raspandeste cu rapiditate din cauza miscarilor de populatie provocate de Statul Islamic in regiune. Odata cu migratia refugiatilor, ea ar putea ajunge si in Europa.

Intre 2000 si 2012 s-au semnalat numai sase cazuri ale acestei boli in Liban. insa in 2013 cifra a urcat la 1.033, iar in 96% din cazuri victimele erau refugiati sirieni. Astfel de cazuri au fost inregistrate de ministerele sanatatii din Liban, Yemen, Iordania si Turcia, informeaza Agerpres.

Conditiile sanitare, lipsa apei si malnutritia au fost factori esentiali in dezvoltarea bolii. in zonele afectate de razboi serviciile de sanatate au fost complet distruse, indeosebi in zonele controlate de Statul Islamic.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos