Acasă Sanatate Detoxifierea naturala a sistemului limfatic in doar zece minute pe zi!

Detoxifierea naturala a sistemului limfatic in doar zece minute pe zi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Detoxifierea este cu siguranta un cuvant des uzitat in cercurile interesate de sanatatea organismului si de eliminarea toxinelor acumulate de-a lungul timpului.

O parte foarte importanta a corpului pe care multi dintre noi nu o luam in considerare atunci cand vine vorba de eliminarea acestor toxine este sistemul lifatic. Acest sistem este un sistem complex de drenare care consta in glande, ganglioni limfatici, splina, glanda timus si amigdale. Rolul nostru principal este acela de a ne curata celulele prin masarea si absorbtia excesului de lichide, grasimi si toxine din tesuturile noastre in sange, astfel incat acestea sa poata fi eliminate inofensiv din organism prin ficat si rinichi.

Din pacate, ca multe alte zone ale corpului nostru, sistemul limfatic a devenit grav compromis in primul rand in urma poverii toxice care s-a acumulat cu timpul si care nu a fost eliminata prin acest “sistem de canalizare”. Asta se poate intampla din mai multe motive si cand apare,  aceste canalizari se infunda si actiunea de curatare a intregului sistem devine asemenea unui iaz stagnat.

Semne ale unui sistem limfatic infundat

De asemenea, in afara unor umflaturi inexplicaible in diverse parti ale sistemului limfatic (cum ar fi zonele gatulu si ale axonului), ce simptome poate prezenta cineva care sufera de un sistem limfatic ineficient? Acestea sunt cateva dintre principalele semne:

Dureri de cap

Oboseala cronica

Exces de greutate sau celulita

Afectiuni ale pielii

Artrita

Leziuni inexplicabile

Infectii sinusale

Tulburari digestive

Din fericire, punerea acestui sistem in miscare si deblocarea congestiei nu este deosebit de complicat de realizat, desi atunci cand se intampla, unii oameni pot simti ameteala deoarece toxinele sunt acum mobilizate in sistemul lor pentru ca organele cu scop de detoxifiere sa le poata elimina.  Deoarece un sistem limfatic compromis va indica de multe ori si un ficat bolnav, trebuie sa fiti atenti la cat de rapid incercati sa efectuati aceasta detoxifiere, deoarece acest proces se va baza foarte mult pe activitatea ficatului.

Cele mai usoare si mai blande lucruri pe care le puteti face pentru inceput sunt exercitiile usoare, in special utilizarea unei mini-trambuline (rebounder) timp de 5-10 minute pe zi. Deoarece sistemul limfatic nu are propria sa pompa (cum ar fi inima) trebuie sa fie pregatit manual, iar sariturile pe mini-trambulina reprezinta cea mai usoara si eficienta modalitate de a-l pune in miscare.

In plus, te poti orienta si catre alte metode alternative de tratament, cum ar fi masajul sau acupunctura. Fiecare dintre aceste metode sunt deosebit de eficiente in imbunatatirea functionarii sistemului limfatic.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos