Acasă Life Dezvoltare Personala Cele sase semne mai evidente decat horoscopul ca esti alaturi de persoana...

Cele sase semne mai evidente decat horoscopul ca esti alaturi de persoana potrivita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Relatiile de succes sunt asemenea cladirilor: le poti construi cat doresti, dar fundatia acestora trebuie sa fie puternica, astfel incat constructia sa reziste. Relatiile implinite au doi piloni principali ca fundatie: dragoste si respect. Uneori se afla intr-o stransa legatura, dar de cele mai multe ori trebuie sa fie privite separat si trebuie sa lucrezi cu amandoua pentru a te asigura ca relatia nu va fi afectata.

In mod ciudat, respectul poate fi mult mai dificil decat de identificat decat iubirea. Partenerul tau poate sa arate o multime de semne de dragote, dar ar putea fi doar o modalitate de a va orbi fata de modul in care nu va respecta. Le scuzi aceste comportamente, pentru ca credeti ca va iubesc mai mult decat orice, dar pe termen lung aceasta este o reteta pentru dezastru. Asta pentru ca relatiile bazate numai pe dragoste sunt foarte egoiste si se servesc pe sine.

O persoana care arata dragoste, dar nu are respect este interesata doar de a profita beneficiile relatiei, nu si de lucra pentru a-si face partenerul fericit. Un partener cu adevarat ingrijorat va va respecta si va va recunoaste ca pe o fiinta umana care nu depinde de el. Daca ai dubii sau ganduri secundare, in continuare iti vom prezenta cateva semne care iti arata ca partenerul te respecta:

1. Nu este poruncitor

Daca partenerul tau incearca sa controleze cu cine mergi sau daca incearca sa se inscrie in fiecare interactiune sociala pe care o ai, este un semn bun ca ei te respecta si ca au incredere in tine. Ei sunt increzatori in relatia voastra si cred in tine si astfel nu depasesc limitele stabilite deja. Asta arata ca va respecta independenta si statutul ca fiinta umana autonoma. Daca doresc sa stea impreuna cu dvs. – minunat – dar daca incearca sa controleze pe cine vezi, sau cand ii vezi, acesta este un posibil steag rosu.

2. Stie ca nu inseamna nu

Un partener bun, respectuos va sti ce nu-ti place si va face tot posibilul pentru a evita acest lucru. Asta inseamna ca daca nu te simti confortabil sa fii gadilat, nu vor face asta, sau daca nu vrei sa incerci un anumit lucru in pat, ei vor respecta asta si se vor rezuma la ceea ce va face fericiti pe amandoi.  Cand partenerul tau nu pune presiune pe tine sa faci ceva ce nu te intereseaza 100%, atunci aceasta este o sansa sa te respecte si sa-ti respecte alegerile tale cu privire la corpul tau.

3. Este sincer fata de tine

Un partener  bun nu va incerca sa te menajeze fata de vestile rele, deoarece stie ca te vor face sa fii trist sau suparat. Acesta va fi sincer fata de tine si daca ceva nu este in regula si asta iti arata ca iti respecta inteligenta si abilitatea de a lua decizii. De asemenea, arata ca sunt suficient de siguri in relatie pentru a fi pe deplin onesti si sinceri fata de dvs. Nu este niciodata frumos sa fii mintit si daca cineva te respecta, nu va face asta niciodata.

4. Te asculta

Intr-o conversatie cu partenerul, ai avut vreodata sentimentul ca vorbesti cu un zid de caramida? Daca partenerul tau te face sa te simti asa, acesta este un semn ca ei nu respecta sau ca nu le pasa ceea ce ai de spus. Un partener angajat va asculta cu grija si va raspunde in consecinta – nu asteapta ca tu sa termini astfel incat sa spuna ceea ce au de spus. Daca intr-adevar asculta si sunt implicati in discutie, este un semn important care arata respectul fata de tine.

5. Sunt de incredere

Daca partenerul tau te face sa astepti ore intregi in seara in care trebuia sa va intalniti sau daca nu raspunde niciodata la mesajele tale, acesta este un semn ca acesta nu este investit cu adevarat in relatie. Un partener bun va sti care sunt nevoile tale si nu vor neglija planurile facute impreuna. De asemenea, nu-ti va ignora textele sau apelurile, pentru ca vorbitul cu tine nu ar fi o corvoada pentru ei.

6. Lupta corect

Chiar si in cele mai reusite relatii apar lupte din cand in cand. Si asta este ceva normal atunci cand doua personalitati se ciocnesc!

Psihologul clinic licentiat Jennifer Kromberg spune “Un anumit grad de lupta intr-o relatie  nu este numai inevitabil, ci si necesar pentru a crea crestere. Problema cuplurilor nu este lupta in sine, ci modul in care lupta.”

Acestea fiind spuse, respectul nu ar trebui niciodata sa ocupe locul din spate. Un partener respectuos va lupta in mod corect, fara lovituri sub centura si cu siguranta fara violenta fizica. Ei vor incerca sa va asculte argumentul si vor raspunde rational – acesta este un semn important de respect.

Sursa