Acasă Sanatate Descoperirea medicilor olandezi care arata cum se transmite noul coronavirus. Nu gura...

Descoperirea medicilor olandezi care arata cum se transmite noul coronavirus. Nu gura este poarta de intrare in corp!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Coronavirusul utilizeaza probabil doua tipuri de celule specifice din interiorul nasului pentru a intra in corpul uman, au declarat joi cercetatorii olandezi de la Groningen University Medical Center (UMCG), impreuna cu colegii lor britanici si francezi.

Medicii olandezi au descoperit ca celulele mucusului si cilii celulari din nas contin o mare parte din ARN-ul mesager pe care virusul il foloseste pentru a se raspandi rapid in organism. Celulele epiteliale din ochii, plamanii si intestinele noastre contin, de asemenea, o mare parte din acest ARN.

Materialul ereditar stimuleaza producerea de proteine ​​specifice pe care le foloseste coronavirusul pentru a ataca celulele umane. „Este pentru prima data cand aceste celule specifice din nas sunt asociate cu virusul care provoaca Covid-19”, a explicat biologul Martijn Nawijn si specialistul pulmonar Maarten van den Berge.

„Amplasarea lor pe suprafata interiorului nasului le face foarte accesibile virusului”, adauga ei. Cercetatorii si-au publicat rezultatele in revista stiintifica „Nature Medicine”. Ei spera ca aceste noi cunostinte pot fi utilizate pentru a dezvolta tratamente care pot reduce transmiterea virusului, potrivit Rador.