Acasă Timp liber Spiritualitate IPS Teodosie, despre riscul ca romanii care au participat la noua slujba...

IPS Teodosie, despre riscul ca romanii care au participat la noua slujba de „Inviere” sa se infecteze cu noul coronavirus: „Se pot vindeca”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arhiepiscopul Teodosie a spus ca-i va impartasi pe credinciosii care au venit la sujba din aceasta noapte la Constanta, pentru a lua Lumina, gest pe care nu l-au putut fac de Pasti. Biserica Ortodoxa a decis ca impartasirea credinciosilor se amana pentru o perioada scurta de timp, in conditiile pandemiei de coronavirus.

Intrebat daca nu exista riscul ca oamenii sa se infecteze cu COVID-19, arhiepiscopul a raspuns: „Se pot vindeca”, arata Digi24.

„Eu nu am putut sa-i aman pe credinciosi. Eu stiu ca la orice liturghie se impartaseste. Liturghia nu e facuta sa stam departe. S-au pregatit, s-au spovedit, aceia se impartasesc”, a adaugat el.

Cand o jurnalista a spus ca oamenii nu respecta masurile de distantare, Teodosie a raspuns: „Nu vor pati nimic. Eu nu pot sa fiu politist”.

Sute de oameni au participat la slujba de odovania invierii, care marcheaza sfarsitul sarbatorii invierii. Slujba a fost mutata aproape de miezul noptii, iar preotii au impartit Lumina, asa cum se face de obicei de Pasti.

Din imaginile difuzate de Digi24 se poate vedea ca multi oameni nu poarta masca sau o poarta pe barbie si nu se respecta distanta de cel putin 1,5 metri intre participanti.