Acasă Stirile zilei Stiinta Descoperirea care schimba tot ce stiai despre Romania! Vezi cine vrea ingroparea...

Descoperirea care schimba tot ce stiai despre Romania! Vezi cine vrea ingroparea istoriei romanilor!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In investigatiile pe care le-am facut acum doua saptamani prin Transilvania, am ajuns si in Alba Iulia, locul Unirii de la 1600… Aici, dar si in alte parti din Transilvania, se duce o lupta teribila, mai mult din umbra, intre cei care doresc sa aduca la lumina istoria noastra si cei care o vor ingropata, pentru ca nu le slujeste interesul. Batalia pentru primordialitatea locuirii in Ardeal este terminata doar in varianta oficiala a indivizilor asa-zisi corecti politic, care nu vor sa-si supere stapanii.

Ei bine, daca in urma cu cateva secole, atat sasii, cat si ungurii se pretindeau urmasi ai… dacilor (scriind si carti pe astfel de teme fanteziste), scopul acestor pretentii fiind acela de a-si justifica „drepturile istorice” in Transilvania, astazi, cand este evident ca doar romanii pot vorbi despre o astfel de continuitate, se fac eforturi pentru a-i ingropa pe DACI cat mai mult, pretinzand, printre altele, ca romanii de astazi nu prea mai au nicio treaba cu geto-dacii, din punct de vedere al continuitatii istorice.

Desigur, ingroparea istoriei noastre nu se rezuma doar la geto-daci. Pe langa continuitatea geto-dacica, sunt si alte momente ale istoriei care s-ar dori trecute sub tacere, scoase din constiinta omului de rand. Astfel, probele existentei valahilor (romanilor medievali) in Transilvania, la venirea ungurilor, sunt o alta problema pentru nucleele antinationale din Cluj Napoca, Alba Iulia sau alte orase din tara, care ne-ar vrea ajunsi aici dupa venirea ungurilor.

Va reamintesc ca cetatile lui Glad (judetul Timis), Gelu (judetul Cluj) si Menumorut (judetul Bihor), conducatorii valahilor din Transilvania secolului IX, care s-au confruntat cu ungurii,la sosirea acestora, sunt aproape abandonate – nu numai ca nu sunt indicatoare spre ele sau panouri explicative langa acestea, dar mai mult decat atat, in cetatea lui Menumorut este amenajat un teren de fotbal si vestiare, iar in cetatea lui Gelu se cultiva porumb. De necrezut, nu-i asa? Oare cei responsabili de aceste obiective, fie ei din mediul stiintific, fie ei politicieni, nu stiu, nu-i duce capul sau sunt rau intentionati?

Ei bine, in acest context, parca putem intelege situatia incredibila si impardonabila pe care o prezint mai jos…

Astfel, la solicitarea unor reprezentanti ai Catedralei Romano Catolice “Sf Mihail” din Alba Iulia, catedrala construita in secolul XIII, s-au facut anumite cercetari arheologice in piata din fata catedralei unde existau dovezi ca s-ar gasi ramasite materiale ale unei constructii mai vechi decat catedrala, lucru care ar fi intarit teza potrivit careia ungurii au fost primii aici, daca aceste urme ar fi fost tot ale lor.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos