Acasă World Descoperirea care schimba tot ce stiai despre oameni! Te va pune pe...

Descoperirea care schimba tot ce stiai despre oameni! Te va pune pe ganduri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista o dovada care ar putea schimba istoria omului. Craniul vechi de 700.000 de ani vine si pune sub semnul intrebarii teoria evolutionista a „originii africane” a omului modern.

In 1959, intr-o zona numita Halkidiki, din Petralona – nordul Greciei, un cioban a gasit intr-o pestera ceva extrem de surprinzator. intr-unul dintre peretii pesterii era „incorporat” un craniu uman, alaturi de mai multe unelte din os si fire de par de animal. Autoritatile din Petralona au trimis craniul spre examinare catre expertii Universitatii Salonic din Grecia, cu acordul de a inapoi neobisnuita descoperire pentru a fi expusa intr-un muzeu din zona, insa lucrul acesta nu s-a intamplat nici pana astazi, craniul fiind investigat si vazut de foarte putini oameni.

Unul dintre cei care au avut prilejul de a studia craniul este si Dr. Aris Poulianos, membru al Uniunii Internationale pentru stiinte Antropologice si Etnologice (UISAE) din cadrul UNESCO, scrie cunoastelumea.

In urma datarii vechimii, s-a stabilit faptul ca „Omul din Petralona”, Archanthropus Petralona, ar avea o varsta de cel putin 700.000 de ani, ceea ce il face cel mai vechi europeoid uman (care prezinta trasaturi europene). Cercetarea doctorului Poulianos a aratat ca „Omul Petralona” a evoluat separat in Europa si nu a avut un stramos venit de pe continentul african. Cercetarea grecilor este confirmata si de studiile efectuate peste ocean de experti din SUA. Acestia au examinat craniul in anul 1971 bazandu-se pe o analiza a stratigrafiei pesterii si sedimentul in care a fost incorporat craniul.

Sapaturile au continuat in pestera Petralona cu participarea cercetatorilor internationali (46 de specialisti din 12 tari), ceea ce a oferit dovezi suplimentare care au sustinut afirmatiile doctorului Poulianos. Printre aceste descoperiri ulterioare se numara mai multe bucati de lemn, o frunza de stejar, par de animal si coprolite – toate fosilizate – ceea ce a permis o datare corecta. Extrem de interesanta a fost si descoperirea unor unelte din piatra si oase specifice etapei evolutioniste Archanthropus, incepand cu straturile inferioare de sedimente ale pesterii (750.000 de ani) si mergand catre cele superioare (550.000 de ani).

Un craniu care dateaza de 700.000 de ani, care este Homo Sapiens sau partial Homo Sapiens, contrazice teoria evolutionista a „originii africane” a omului modern. Sa fie acesta motivul pentru care autoritatile elene au decis in 1983 sa interzica accesul si efectuarea de orice fel de teste in pestera? Nu stim sigur, insa cercetatorul nu s-a lasat invins de sistem. A dat in judecata statul grec, iar dupa 15 ani de procese a reusit sa obtina castig de cauza si sa redeschida pestera. insa autoritatile nu s-au lasat si, de atunci, folosindu-se de tot felul de tertipuri au incercat sa diminueze importanta pesterii si a craniului descoperit aici. La intrarea in aceasta sta scris pe o pancarda faptul ca ramasitele de aici sunt de 300.000 de mii de ani.

Vizibil iritat de acest lucru, profesorul CG Nicholas Mascie-Taylor de la Universitatea din Cambridge, a trimis in 2012 o scrisoare catre Ministerul Culturii din Grecia, spunand ca data corecta a craniului este de 700.000 de ani, si nu 300.000. insa demersul sau, desi unul oficial, scrisoarea fiind publica, nu a avut niciun efect sau raspuns.

Tot in 2012, Dr. Poulianos si sotia sa au trecut printr-o experienta neplacuta. Acestia au fost atacati in propria locuinta, fara ca vinovatii sa fie identificati nici pana astazi. Doctorului si echipei sale li s-a suspendat accesul in pestera, pentru a-si finaliza cercetarea. Cat despre craniu, locatia exacta in care se afla acesta este necunoscuta.