Acasă Life Dezvoltare Personala Cuvintele magice care aduc fericirea in cuplu! Cum poti evita certurile in...

Cuvintele magice care aduc fericirea in cuplu! Cum poti evita certurile in familie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu siguranta nu exista cuplu, mai ales in vremurile actuale, in care sa nu apara o cearta din motive mai mult sau mai putin importante. Totul e ca tema disputei sa nu fie doar un pretext pentru a-l provoca pe participant sa-si iasa din pepeni sau conflictul sa degenereze in asa hal, incat unul dintre parteneri sa-si ia talpasita.

Indiferent de situatie, uneori este suficient sa gasim cuvintele potrivite prin intermediul carora furtuna dezlantuita sa se transforme intr-o simpla discutie. Daca este si constructiva, cu atat mai bine. Insisi cercetatorii au descoperit cuvintele magice pentru a pune punct unei “partide” de cearta dintre soti.

Cu cat se desfasoara mai violent, cu atat impacarea se va realiza mai greu. Si atunci nu-i mai bine sa nu se ajunga in asemenea stadiu? In loc sa ne dorim sa castigam cu orice pret batalia, invocand toate argumentele posibile, ar fi sufcient sa rostim o fraza, una singura, ca tensiunea sa coboare instantaneu.

„Inteleg ce vrei sa spui ”, ar fi potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California, expresia magica pentru a pune capat disputei intr-un mod ce i-ar satisfice pe ambii parteneri.

Ca sa ajunga la respectiva concluzie, cercetatorii au cerut cuplurilor participante la studiu sa dezbata subiecte aprinse in fata lor. Fara sa-i intereseze motivul disputei sau castigatorul, acestia au constatat ca persoanele ce au impresia ca sunt intelese de partener se simteau mai implinite in relatie. “Esta cea mai buna expresie de folosit. Rezolva o cearta din doua motive: arata ca celelalt este ascultat si ca suntem de acord cu punctul lui de vedere”( Rebecca Hendrix, terapeut de cuplu).

Cercetatorii canadieni considera ca disputele dintr-un cuplu nu ar prejudicia relatia, dar este cazul ca unul dintre parteneri sa evalueze ideile, punctul de vedere si sentimentele neintelese de jumatatea sa.

Aceasta simpla propozitie ar fi ca un “tampon” intre soti. Cel care pronunta cuvintele magice beneficiaza de perceptia pozitiva, iar partenerul care il asculta se simte inteles de celalalt.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos