Examinarea unor oseminte fosilizate, descoperite in Rusia, au dus la descoperirea unei noi specii de reptila marina, care a trait in urma cu 70 milioane de ani.

„Aceasta descoperire este primordiala, pentru ca osemintele, dintre care multe sunt intr-o stare relativ buna de conservare, indica faptul ca este vorba de un specimen unic”, a declarat Vladimir Efimov, presedintele Societatii ruse de paleontologie din regiunea Ulianovsk.

Gasite in regiunea Orenburg, ramasitele fosilizate au permis „descoperirea unei noi specii, unice si inca necunoscute de oamenii de stiinta”, a precizat Julien Benoit, cercetator la Universitatea Montpellier 2, specialist in paleontologie.

Ramasitele fosilizate ale reptilei marine au fost descoperite in 2012 de elevii care faceau parte dintr-un club al tinerilor geologi din regiunea Orenburg, care au dezgropat ei insisi o parte dintre oseminte, inainte de sosirea la fata locului a unei echipe de cercetatori.

Studiul osemintelor ar putea conduce la noi descoperiri despre evolutia speciilor si mediul inconjurator din cretacic, a precizat Vladimir Efimov.

Oamenii de stiinta rusi intentioneaza sa denumeasca noua specie „Polycotylus Sopotsko”, dupa numele directoarei clubului de tineri geologi care au facut descoperirea.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.