Acasă Stirile zilei DESCOPERIRE in cazul celui mai celebru AVION DISPARUT! Un FRAGMENT gasit pe...

DESCOPERIRE in cazul celui mai celebru AVION DISPARUT! Un FRAGMENT gasit pe o INSULA din PACIFIC face lumina!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii ar putea face lumina in cazul celui mai celebru avion disparut in Oceanul Pacific in anii 1930, dupa ce au gasit un anumit fragment din aluminiu pe o plaja din acest ocean.

Aceasta descoperire intareste posibilitatea ca un fragment metalic reperat de un sonar in largul atolului Nikumaroro din Insulele Kiribati sa faca parte din fuselajul avionului Lockheed Electra al celebrei aviatoare, au precizat reprezentantii unui grup insarcinat cu regasirea unor avioane disparute (The International Group for Historic Aircraft Recover/ TIGHAR).

Prima femeie din lume care a traversat Oceanul Atlantic la comanda unui avion, Amelia Earhart a dorit, in 1937, sa faca inconjurul lumii. Aviatoarea americana zbura in apropiere de Ecuator atunci cand a disparut fara urma, alaturi de navigatorul ei de bord Fred Noonan. Amelia Earhart avea pe atunci varsta de 39 de ani.

Ceea ce s-a intamplat cu cei doi piloti si cu avionul lor bimotor a ramas pana in zilele noastre unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviatiei mondiale.

Fragmentul din aluminiu gasit in 1991 seamana foarte mult cu o piesa cu dimensiunile de 48 x 58 centimetri care a fost instalata in locul unei ferestre a avionului, in timpul unei escale in Florida, la inceputul calatoriei in jurul lumii, afirma grupul TIGHAR intr-un comunicat.

„Posibilitatea ridicata ca acest obiect sa fie «piesa din Miami» inseamna ca acele numeroase taieturi, zgarieturi si crestaturi de pe metal ar putea deveni indicii importante care vor permite sa aflam ce s-a intamplat cu aparatul de zbor si chiar sa il regasim”, afirma expertii din acel grup.

Descoperirea intareste, de asemenea, posibilitatea ca un „element neobisnuit”, vazut pe imaginile surprinse de un sonar operat de TIGHAR in timpul unei expeditii pe acelasi atol, in 2012, sa fie avionul Ameliei Earhart, aflat pe fundul oceanului, la o adancime de aproximativ 200 de metri.

Potrivit uneia dintre ipotezele formulate, acel fragment s-ar fi desprins din aparat dupa prabusirea avionului in ocean, dupa ce a ramas fara carburant, pe un recif din Nikumaroro, iar avionul ar fi continuat sa difuzeze mesaje radio timp de cel putin inca cinci zile.

Curentii oceanici si valurile ar fi scufundat apoi avionul, lasandu-i pe cei doi aviatori sa pluteasca singuri in deriva, in asteptarea salvatorilor, care nu au mai ajuns insa niciodata la ei.

Expertii din grupul TIGHAR au precizat ca intentioneaza sa revina in Nikumaroro in iunie 2015, pentru o a sasea expeditie, in care careia vor lansa un vehicul submarin pilotat de la distanta, pentru a repera acel „element neobisnuit” surprins de sonar.

DESCOPERIRE in cazul celui mai celebru AVION DISPARUT! Un FRAGMENT gasit pe o INSULA din PACIFIC face lumina!2

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos