Acasă Cultura Calendar Ortodox Au marturisit pana la sange credinta in Hristos! Sfintii 33 de Mucenici...

Au marturisit pana la sange credinta in Hristos! Sfintii 33 de Mucenici din Melitina sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sfintii 33 de Mucenici din Melitina s-au nevoit pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian. Sfantul Mucenic Ieron, undul dintre acestia, s-a nascut in Tyana Capadociei intr-o familie crestina.

Refuzand sa intre in serviciul militar si alungandu-i pe cei trimisi sa il recruteze, deoarece nu voia sa-si paraseasca mama, care era oarba, si pentru ca nu dorea sa aduca jertfe idolilor, precum li se impunea militarilor, acesta a fost arestat impreuna cu alti crestini. Toti au marturisit pana la sange credinta lor in Hristos, afara de unul, Victor, ruda a lui Ieron, care s-a lepadat de Hristos.

Iata numele celor care impreuna cu Ieron au primit moarte muceniceasca la anul 298: Isihie, Nicandru, Athanasie, Mamas, Varahia, Callinic, Theoghen, Nikon, Longhin, Theodor, Valerius, Xanthius, Theodul, Callimah, Eugen, Theodoh, Ostrichius, Epifanie, Maximian, Duchitius, Claudian, Theofil, Gigantius, Dorotei, Theodot, Castrichius, Anicletus, Themilius, Eutihie, Ilarion, Diodotus si Amonitus.

Tot in aceasta zi facem pomenirea:

– Sfantului Lazar, facatorul de minuni;
– Sfintilor Mucenici Melasipp, Casina si Antonie;
– Sfintilor Mucenici Auct, Tavrion si Tesalonica;
– Sfantului Mucenic Atinodor;
– Sfantului Mucenic Alexandru cel din Tesalonic;

Sursa: crestinortodox.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos