Acasă Stirile zilei Stiinta Descoperire de ultima ora! Trei planete din vecinatatea Pamantului pot fi locuite

Descoperire de ultima ora! Trei planete din vecinatatea Pamantului pot fi locuite

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astronomii au descoperit trei planete de trei ori mai mari decat planeta noastra, care orbiteaza o mica stea rosie si care se afla la 40 de ani lumina de noi. Asta ar insemna ca se afla in vecinatatea Pamantului.

Cercetatorii sustin ca acestea au potential de a fi locuibile si reprezinta cea mai buna descoperire cu privire la cautarea formelor de viata dincolo de sistemul nostru solar, arata LA Times.

Omul de stiinta Julien de Wit a declarat ca fiecare dintre cele trei planete ar putea sustine forme de viata.

Steaua gazda a sistemului celor trei planete se numeste TRAPPIST-1, are o zecime din dimensiunea Soarelui nostru si este putin mai mare ca Jupiter.

Doua dintre planete finalizeaza un ocol al Soarelui lor in 1,5 si 2,4 zile terestre, dar in privinta celei de-a treia perioada este mai putin sigura, de la patru pana la 73 de zile, noteaza ziare.com.

TRAPPIST-1 are 0,5% din puterea Soarelui nostru, dar oamenii de stiinta cred ca ofera o cantitate suficienta de radiatii pentru a incalzi cele trei planete, astfel incat apa lichida sa poata exista pe suprafata acestora.

Despre o planeta pe care nu este nici prea cald si nici prea rece pentru a sustine apa lichida se considera ca are potential pentru a sustine forme de viata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAdevarul despre mintea noastra! Declaratiile psihologului cunoscut ca „Antrenorul Mintii” te pot pune serios pe ganduri
Articolul următorReteta simpla care iti aduce bani si prosperitate in casa!