Psihologul Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept „Antrenorul Mintii”, considera ca mintea noastra este cel mai avansat element care ne defineste, iar cu cat vom intelege mai multe despre ea, cu atat viata noastra va deveni mai clara, mai simpla, vom capata mai multa incredere in noi si vom indrazni sa facem lucruri pe care, altminteri, nu le-am fi facut.

Specialistul si trainerul in programare neuro-lingvistica (NLP) dezvaluie ca sunt 10 lucruri pe care nu le stim despre cum functioneaza mintea noastra, iar intelegerea lor ne-ar putea ajuta sa ne imbunatatim perceptia despre lume, viata si mai ales noi insine. Acestea sunt:

1. Mintea noastra este mai puternica prin simboluri
„Mintea noastra percepe mai degraba tabloul general si lucreaza cu simboluri, de aceea ne este foarte greu sa memoram, spre exemplu, poezii cuvant cu cuvant, dar ne este mult mai accesibil sa „inregistram” mental un film. Mintea subconstienta poate inregistra cu usurinta fiecare amintire posibila prin serii de simboluri si prin imagini pentru memoria vizuala”, afirma psihologul Alexandru Plesea.

2. Mintea noastra nu poate procesa ganduri formulate negativ
„Mintea noastra subconstienta este incapabila sa auda negatiile sau gandurile negative, iar putina lume stie acest lucru. Orice spunem sau gandim negativ este procesat invers de mintea noastra, care percepe informatia ca si cum „eu vreau asta”. Mai simplu spus, daca eu as spune „nu vreau sa se intample asta”, mintea mea subconstienta va elimina negatia si va percepe situatia in felul „vreau sa se intample asta”, considera specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.