Zece firme controlate de cetăţeni chinezi sunt suspectate de un prejudiciu de 2,5 milioane de euro (11,2 milioane de lei) prin neplata TVA, în cauza fiind făcute miercuri dimineaţă 21 de prcheziţii în Bucureşti, Ilfov, Dolj şi Ialomiţa, anunţă Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

„Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au identificat un prejudiciu de 11,2 milioane lei cauzat prin sustragerea de la plata TVA datorată bugetului de stat de către o reţea de 10 firme controlate de un grup de cetăţeni chinezi”, se arată într-un comunicat emis de DGAF.

Conform sursei citate, schema de fraudare a bugetului de stat consta în utilizarea celor 10 firme, cesionate pe numele unor persoane cu situaţie financiară grea, pentru importarea din China şi Hong Kong de materiale de construcţii la preţuri subevaluate.

Materialele de construcţii (tablă, uşi de interior MDF etc.) erau depozitate în localitatea ialomiţeană Moviliţa, după care erau vândute fictiv, numai acte, în mod succesiv, prin reţeaua de firme fantomă, în scopul sustragerii de la plata TVA.

În final, mărfurile erau vândute către cumpărători de bună credinţă iar sumele de bani rezultate erau transferate prin plăţi bancare succesive, fără obligaţii, în scopul ascunderii provenienţei ilicite.

În acest dosar, poliţiştii ialomiţeni au efectuat, miercuri dimineaţă, 21 de percheziţii, pe raza judeţelor Ialomiţa, Ilfov, Dolj şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor firme şi locuinţele a şapte persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.