Comandantul fortelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a atras atentia ca Rusia ar putea cuceri fortele baltice daca si-ar propune acest lucru pentru ca NATO nu le poate apara in momentul de fata pe acestea.

„NATO este in prezent incapabil sa apere tarile baltice in cazul unei invazii a fortelor rusesti. Este adevarat ca Rusia ar putea sa cucereasca mai repede tarile baltice decat putem noi ajunge pentru a le apara”, a declarat generalul Ben Hodges, scrie Mediafax.

NATO efectueaza exercitiile militare Anaconda-16 in Polonia.

La aceste manevre participa 31.000 de soldati din 24 de tari, ele luptandu-se cu un agresor imaginar denumit „Uniunea Rosiilor”, care ar ataca tarile baltice si nordul Poloniei. Aceste exercitii se deruleaza inaintea summitului NATO de la Varsovia, din 8 – 9 iulie, summit ce va aborda tema intaririi flancului estic al NATO.

Un parlamentar rus a afirmat recent ca tarile baltice, Statele Unite, Romania, Polonia, Marea Britanie par sa aiba drept miza o confruntare militara cu Rusia, informeaza site-ul agentiei Tass.

„Exista un grup de state din cadrul NATO care au drept miza confruntarea militara cu Rusia. Acestea state sunt tarile baltice, Romania, Polonia, Marea Britanie si Statele Unite”, spunea Alexei Pushkov, presedintele Comitetului International al Dumei de Stat, intr-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaya Gazeta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.