Acasă Stirile zilei Bani Deciziile liderilor UE au apreciat cursul Euro / Dolar

Deciziile liderilor UE au apreciat cursul Euro / Dolar

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Decizia liderilor europeni de a relaxa termenii imprumuturilor pentru bancile spaniole, luata la summitul de la Bruxelles a apreciat vineri cursul Euro cu 1,9% fata de dolar, fiind cea mai mare creştere din acest an.

Cererea pentru euro a fost provocata de eliminarea de catre participantii la reuniune a conditiei ca imprumuturile destinate bancilor spaniole sa dea un statul preferential guvernelor creditoare, transmite Bloomberg.

„Aşteptarile erau atat de mici incat orice ştire pozitiva ar fi avut acelaşi impact. Inca nu s-a stabilit un cadru de introducere a obligatiunilor comune”, a declarat Charles St-Arnaud, analist la Nomura Holdings in New York.

Euro a urcat la New York cu 1,9%, la 1,2683 dolari pe unitate, dupa ce in timpul tranzactiilor a avansat cu pana la 2%, cel mai mare avans dupa octombrie 2011.

Indicele dolarului a scazut cu pana la 1,7%, cel mai mult dupa octombrie anul trecut, decizia referitoare la Spania reducand interesul investitorilor pentru plasamente considerate sigure.