Acasă Stirile zilei De teama raspandirii coronavirusului Romania suspenda zborurile din si catre Italia!

De teama raspandirii coronavirusului Romania suspenda zborurile din si catre Italia!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, ministrul interimar al Sanatatii, Victor Costache, si ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au anuntat suspendarea zborurilor din si spre Italia. Oficialii au anuntat oprirea zborurilor din si catre Italia, pe toate aeroporturile din tara, incepand din 9 martie si pana in 23 martie.

Masura este valabila pentru toate aeroporturile din Romania.

„Operatorii aerieni au obligatia de a comunica cetatenilor romani care se vor imbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud catre Romania, cu escala, faptul ca vor intra in carantina pe teritoriul Romaniei si isi vor asuma aceasta responsabilitate prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere”, a spus Vela.

Cetatenii romani care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontiera terestre vor intra in carantina pe raza judetului de granita sau in izolare la domiciliu, a anuntat Marcel Vela.

In aceste judete exista locuri pentru carantina si se discuta acum suplimentarea locurilor, a spus Raed Arafat, seful DSU. El a dat exemplul pasagerilor unui autocar care au fost plasati in carantina in Oradea, dupa ce unul dintre pasageri a facut febra. Acesta este testat in prezent pentru coronavirus.

Operatorii aerieni au obligatia de a nu permite imbarcarea cetatenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, catre Romania cu escala, a precizat ministrul.

Persoanele care intra in tara pe la punctele de frontiera si nu declara corect tara din care vin vor fi acuzati de fals in declaratii.

„Vor fi verificari ample si pana la urma adevarul se afla. Vom avea verificari in cascada, prin politie, daca cetateanul respectiv a respectat adevarul cand a completat declaratia. Cand pui in pericol sanatatea publica, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus ca se permite accesul in Romania a celor care vin din China, Coreea de Sud, „sub masura obligatorie a carantinei”. in acest caz sunt exceptate transporturile de marfa de peste 3,5 tone.

„Se aplica prevederile de mai sus adaptate dupa caz si pentru transportul maritim sau fluvial. Masurile adoptate se aplica pana pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei”, a mai spus Vela.

Declaratiile vin dupa ce la MAI a fost convocat Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Cele mai multe din cele 15 cazuri de coronavirus diagnosticate in Romania au legatura cu Italia. Pacientii sunt fie oameni care s-au intors in ultimele saptamani din Italia, fie apropiati ai acestora.

O noua sedinta a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta va avea loc luni, la ora 16.00.
El a precizat ca daca apare un caz intr-o scoala, cursurile vor fi suspendate in toata scoala.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentPreviziunea lui Stephen Hawking provoaca fiori: „Un virus va distruge rasa umana”
Articolul următorOreste Teodorescu dezvaluie cum isi domina psihologic Putin „partenerii” internationali!