Acasă Special Opinii Oreste Teodorescu dezvaluie cum isi domina psihologic Putin „partenerii” internationali!

Oreste Teodorescu dezvaluie cum isi domina psihologic Putin „partenerii” internationali!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica o succinta analiza despre cum isi domina presedintele Rusiei, Vladimir Putin, din punct de vedere psihologic adversarii.

„Dimensiunea simbolica a Razboiului Hibrid este dominata evident de Federatia Rusa

Regia punerilor in scena a intalnirilor complicate dinte Vladimir Putin si omologii lui, cu care are relatii tensionate poate fi o lectie de simbolism geopolitic pentru toata lumea. Ne amintim cum a fost primita Angela Merkel, la Kremlin, stiind de frica ei teribila fata de caini, Putin a asteptat-o in birou, flancat de doi dogi uriasi. Ieri la “tete a tete-ul” dintre Erdogan si presedintele rus, sala a fost dominata de statuia imparatesei tuturor Rusiilor, Ecaterina cea Mare, cea care a zdrobit armatele otomane in secolul al XVIII-le-a.

in iulie 1774, dupa sase ani de razboi cu Turcia, se semneaza Tratatul de pace de la Kuciuk-Kainargi. Rusia obtine fortaretele de pe malul Marii Azov, protectoratul asupra Hanatului Crimeii, Kabarda si stepa dintre Bug si Nistru, accesul la Marea Neagra si la Marea Egee, o despagubire de razboi de patru milioane si jumatate de ruble si dreptul de a veghea asupra libertatii religioase a supusilor crestini ai sultanului.

Tratatul lasa Rusiei intregul teritoriu situat intre Bug si Nistru, recunoaste oficial ca regiunile Crimeea si Otsakov sunt rusesti si confirma acordurile de la Kuciuk-Kainargi.

Astfel Erdogan a primit de inteles, in modul subtil care caracterizeaza politica externa a Kremlinului, ca “ce a fost, mai poate fi!”, scrie Oreste pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos