Acasă World Previziunea lui Stephen Hawking provoaca fiori: „Un virus va distruge rasa umana”

Previziunea lui Stephen Hawking provoaca fiori: „Un virus va distruge rasa umana”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Stephen Hawking, unul din cei mai importanti cercetatori pe care i-a avut omenirea, a facut niste previziuni care provoaca fiori in momentul de fata, cand omenirea se confrunta cu isteria coronavirusului.

Regretatul cercetator a avut o cu totul alta opinie despre finalitatea civilizatiei pe planeta noastra. Inca din 2001, Hawking afirma ca sunt sanse mult mai mari ca un virus, nu o bomba atomica, sa decimeze omenirea.

Autoritatile din multe colturi ale lumii au fost luate prin surprindere de modul in care au aparut noi cazuri de persoane infectate. Timpul de reactie la aceasta epidemie au fost foarte lent, iar lipsa unor masuri eficiente de prevenire reprezinta principala frica a Organizatiei Mondiale de Sanatate. Trecand insa peste aceste detalii, este foarte interesant modul in care Hawking isi argumenta opinia in 2001 legata de disparitia rasei umane din cauza unui virus, scrie playtech.

Rasa umana va disparea inainte de sfarsitul acestui mileniu, probabil din cauza unui virus si nu a unei bombe atomice, daca nu vor fi infiintate colonii umane in spatiul cosmic, considera astronomul britanic. Respectiva informatie a aparut si in publicatiile romanesti pe data de 16 octombrie 2001.

Atunci, acesta se declara foarte preocupat de armele biologice si nu de cele nucleare care necesita instalatii vaste si investitii fabuloase, in timp ce ingineria genetica se poate face intr-un laborator micut, cu cativa oameni. ‘Pericolul este ca putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umana’ pana la sfarsitul acestui mileniu, singura solutie fiind colonizarea spatiului cosmic, afirma atunci intr-un interviu astronomul britanic, autorul cartii ”O scurta istorie a timpului”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos